Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstava Harisa Pašovića: Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla večeras u Tuzli

Preuzmite sliku

Publika u Tuzli biti će u prilici pogledati još jednu fantastičnu predstavu u okviru manifestacije ”Dani komedije” u organizaciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, satira o suvremenim političkim, ekonomskim i socijalnim procesima, autora i režisera Harisa Pašovića bit će prikazana u BKC-u večeras od 20.00 sati.

Haris Pašović i East West Centar se, u predstavi ‘Mujo, Suljo i Fata’, ovoga puta obraćaju onom najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog s publikom silaze u samo “srce tame” – suštinske probleme u životu suvremenih stanovnika BiH. Komične, a često crno-humorne scene, smjenjuju se sa izvrsnim songovima. Mujo i Fata doživljavaju buđenje, osviještenje i transformaciju koja je utemeljena nada za izlazak iz krize.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno mišljenje u vezi s politikom, društvom, medijima, a prije svega slobodom.

U našem vremenu u kojem informacija pogrešno zamjenjuje pojam znanja, a socijalni mediji daju iluziju o javnom angažmanu, ova predstava ohrabruje individualnost, autentičnost i zdrav razum.

Igraju: Džana Džanić i Saša Handžić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje