Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjedavajući Skupštine TK uputio apel za dostavljanje prijedloga za budućeg mandatara

skupstina tkantona
Preuzmite sliku

Iako je rok za prijedlog novog mandatara istekao, još nema konačnog prijedloga o imenovanju mandatara Vlade TK

skupstina tkantonaPredsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić upućuje javni apel klubovima poslanika i poslaničkim grupama da što prije Skupštini Tuzlanskog kantona dostave prijedlog o imenovanju novog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona.

Klubovi poslanika u Supštini Tuzlanskog kantona i dalje vode konsultacije o imenu novog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona koje bi trebalo da dostave rukovodstvu Skupštine TK-a.

Iako je rok za prijedlog novog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona istekao, još nema konačnog prijedloga o imenovanju novog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona.

Danas nisam dobio ni jedan prijedlog za novog mandatara iz klubova poslanika i ne znam da li pregovaraju. Pozivam i svaki dan ću javno pozivati klubove poslanika i poslaničke grupe da što prije dostave ime mandatara – izjavio je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić.

Kazao je da nakon što klubovi poslanika i poslaničke grupe dostave Skupštini ime novog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona, predsjednik i potpredsjednici Skupštine Tuzlanskog kantona će iznijeti svoj stav, te sazvati sjednicu hitnog karaktera na kojoj je neophodno da novi mandatar dobije podršku od najmanje 18 poslanika.

Ukoliko Tuzlanski kanton do kraja tekuće sedmice dobije mandatara, krenut će se u formiranje ekspertne i stručne Vlade, kako se i zahtijevalo na održanim protestima i sastancima Plenuma građanki i građana, Udruženja nezaposlenih i poslodavca Tuzlanskog kantona, te neformalnih grupa građana. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: