Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predavanje i promocija knjige: Semir Osmanagić 4. februara u BKC TK u Tuzli

Preuzmite sliku

Nakon višegodišnje pauze, u Tuzlu ponovo dolazi istraživač fenomena bosanskih piramida Dr. Semir Osmanagić.

On će održati predavanje o pravoj starosti i svrsi piramida u svijetu. Njegovo višedecenijsko istraživanje širom svijeta govori da piramide nisu građene kao grobnice već kao pojačivači energija.

Predavanje će biti održano u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra TK, u subotu 4. februara 2023. godine od 18 sati. Ulaz je slobodan, a zbog velikog interesovanja za ovaj događaj poželjno je rezervisati mjesto putem telefona: 035 311 070 ili e-maila: marketing@bkctuzla.ba.

Ovom prilikom bit će predstavljena i njegova nova knjiga: “Moja priča – otkrivena tajna bosanskih piramida”.

  • Ovo je prvo izdanje ove knjige nakon šest izdanja prethodne knjige o piramidama u svijetu i otkriću bosanskih piramida i u knjizi se hronološki navode arheološka i naučna otkrića te energetski, duhovni i ljekoviti aspekti energije bosanskih piramida. Knjiga je i najbolji prikaz svih dostignuća ovog projekta koji je izmjenio narativ o svijetu piramida i pogled na ljudsku historiju u proteklim ciklusima razvoja čovječanstva. Izdavač knjige je Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ iz Visokog, a štamparija ‘CPU Printing Company’ iz Sarajeva. Tiraž je 2.000 primjeraka.

    O predavaču i autoru knjige:

    Dr. Semir Osmanagić je istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama prevođenim na 17 jezika, član ruske Akademije prirodnih nauka iz Moskve, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dijaspori, član Aleksandrijskog arheološkog društva iz Egipta, dobitnik priznanja Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, nosilac priznanja ‘Dijamant nauke o piramidama’ Kongresa o piramidama u indijskom Bangaloreu, dobitnik priznanja ‘Amelia Edward’ o unaprijeđenju nauke o piramidama iz Čikaga, SAD. Proglašavan je dva puta ‘Ličnošću godine u BiH 2007. i 2021. Pronalazač je i glavni istraživač bosanskih piramida u Visokom od 2005. do danas. Prvi je počasni građanin Visokog (2006.).

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje