Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pozorište mladih Tuzle: Sutra premijera predstave “Pinokio”

Preuzmite sliku

U nedjelju, 12.3. i ponedjeljak, 13.3.2023. godine u 18.00 h u okviru “19. Dana Mladih Tuzle“ na sceni Pozorišta mladih Tuzle biće premijerno izvedena predstava za djecu “Pinokio“ nastala u produkciji Pozorišta mladih Tuzle u partnerstvu s Udruženjem “Mladi Tuzle“ Tuzla.

Predstava “Pinokio“ nastala je kao rezultat rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle i to po motivima istoimene bajke autora Carlo Collodi.

Kroz niz dramsko – pedagoških radionica nastao je scenarij u kojem su najmlađi polaznici pronalazili razloge i posljedice ljenčarenja, služenja lažima i na koncu, istraživali su da li je moguće neprihvatljivo ponašanje pretvoriti u prihvatljivo? Polaznici nam pričaju priču o životu koji nudi mnogo prilika za promjenu.

U predstavi igra šesnaest učesnika, uzrasta od šest do dvadeset i pet godina i to: Mirza Pinjić, Amar Hedžić, Tarik Salkanović, Vedad Naimkadić, Lamija Buševac, Andi Kapidžić, Adrian Jerković, Edin Alibegović, Hana Kantić, Imran Tosumbegović, Isak Šehanović, Lena Brašnjić, Minela Salihović, Nadja Hodžić, Ajra Šehanović i Sajra Tosumbegović. Adaptaciju teksta, predagoški rad sa grupom i režiju potpisuje Maida Hamzić, a saradnica u radu je Lejla Lamija Mešanović.

Informacije i rezervacije karata na: 061 365 600.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje