Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pozorište mladih Tuzle: Online emitovanje predstave ‘Princeza na zrnu graška’

Preuzmite sliku

Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa akcijom emitovanja online snimaka pozorišnih predstava.

Za subotu i nedjelju 11.04. i 12.04. u 12 sati na svojoj Facebook stranici organiziju prikazivanje predstave ‘Princeza na zrnu graška’.

Ispitni materijal ‘Princeza na zrnu graška’ nastao je tokom rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu i mlade, napredne faze 2016.

Oni su kao grupa od septembra 2016. proučavali probleme kojima su okruženi i koji ih muče, te je originalna bajka Princeza na zrnu graška, Hans Christiana Andersena samo poslužila kao inspiracija za pričanje priče o njihovim trenutnim brigama.

 • Režiju ispitnog materijala i rad sa grupom potpisuju Amila Beširović i Ena Ovčina, a saradnice u radu su Hana Džaferović i Arnela Galijašević. Snimak izvođenja: 19.2.2017. godine

  Na sceni Teatra Kabare Tuzla Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu.

  Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.

  S obzirom na mjere zabrane kretanja i javnog okupljanja koje su u skladu sa prevencijom širenja koronavirusa, Pozorište mladih Tuzle produžava rok upisa u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle do 24.4.2020. godine za uzrast od 6 do 29 i uzrast iznad 29 godina.

  Upis i prijave vrše se isključivo putem telefona: 061 365 600. Dobro nam došli. Vaši Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja, navodi se u saopćenju.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje