Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljednje pripreme za 12. Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidsokop

Preuzmite sliku

U prostorijama Grada Tuzle  danas je održan sastanak Organizacionog i Izvršnog odbora 12. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop.

Sastankom je predsjedavao gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović. 

Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop se održava od 2009. godine, s time što  prethodne dvije godine nije mogao biti organiziran zbog ograničenja okupljanja nastalih uslijed pandemije koronavirusom. Ovogodišnji, 12. Kaleidoskop, održaće se od 26. do 30. jula. Organizator  festivala je Grad Tuzla, a suorganizatori Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centar za kulturu. U organizaciju Kaleidoskopa uključene su i tuzlanske omladinske organizacije, Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativne scene.

Članice i članovi Organizacionog i Izvršnog odbora Festivala razmotrili su dosadašnje i utvrdili naredne aktivnosti vezane za organizaciju volontera i volonterki, Kaleidoskop arta, radionica, izložbi, muzičkog dijela programa i svih drugih tehničkih i organizacionih  aspekata Festivala. Na sastanku je utvrđen i konačni prijedlog programa.

Publika će imati priliku slušati bendove iz Tuzle, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Švicarske, zatim prisustvovati muzičkim radionicama,  street artu , Kaleidoskop artu, izložbama, radionicama i mnogim drugim događajima.

Na Kaleidoskopu će nastupiti 16 bendova: Urban&4, Edo Maajka, Letu štuke, Osvajači i Emir Hot, Frenkie, Zona isključenja, Zoster, Urban instinkt, Gomora, Contusio, Reluktant, Nula plus, Nije važno, E-play, Soul Alternative i Despotic Bullet. Idejno rješenje vizuala ovogodišnjeg Kaleidoskopa uradio je tuzlanski umjetnik Irfan Brković.  

12. Kaleidoskop će se otvoriti izložbom minijaturnih skulptura na grafitnom dijelu vrha olovke “kaleidoSkulp” umjetnika Jasenka Đorđevića i koncertom sarajevske grupe “Velahavle”, u utorak, 26.7.2022.., sa početkom u 20:30 sati.

Kao i na prethodnim festivalima Kaleidoskop, ulaz na sve događaje je besplatan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje