Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posjetioci i sunčan dan vratili sjaj Panonskim jezerima (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon što je kompleks slanih Panonskih jezera u Tuzli u petak započeo s radom brojni gosti su današnji  prijepodnevni sunčan i topao dan iskoristili da se osvježe prti tome poštivajući propisane mjere za zaštitu i sprječavanje širenja virusa COVID-19.

Plaže slanih Panonskih jezera u Tuzli ove godine neće zbog koronavirusa izgledati kao što je to bio slučaj ranijih sezone kada je dnevna posjeta znala da bude i preko 10.000 gostiju.

Tuzla sa jedinim slanim jezerima u Evropi u strogom centru grada već odavno je postala atraktivna destinacija šire regije, tako da ove godine ne očekuje se puno gostiju izvan BiH ali sasvim sigruno da će zbog novonastale situacije brojni građani BiH ove sezone posjetiti popularnu oazu slanog okusa.

Podsjetimo, nadležna ovlaštena institucija izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane dezinficirane vode u jezerima čime su se stekli uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone.

Danas u 11:00 sati Panonska jezera zabilježila su preko 1.600 gostiju.

Tokom jučerašnjeg dana zabilježeno je preko 2.500 posjetilaca što na ovom prostoru omogućava u potpunosti poštivanje svih preventivnih mjera od strane samih gostiju.

Temperatura vode u jezerima i slanim slapovima danas je iznosila 26 stepeni, a salinitet 35 grama po jednom litru, dok temperatura zraka iznosila izmjerena u prijepodnevnim satima iznosila 28 stepeni.

Nažalost, zbog grmljavine i iznenadne kiše brojni gosti prije nego što su planirali morali izaći vode.

Kakva je atmosfera danas vladala na plažama slanih Panonskih jezere pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,