Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponestalo prijava za ispite na UNTZ

untz-tuzla
Preuzmite sliku

Ovih dana počela je prijava ispita na Univerzitetu u Tuzli, međutim, od jutros prijava u skriptarnici na Tehnološkom fakultetu nema.

untz-tuzla

Svi oni koji su danas otišli u skriptarnicu, jednu jedinu u Tuzli zaduženu za prodaju materijala za sve fakultete, ostali su zbunjeni kada su čuli odgovor da “prijava nema” i da su “prodate jutros”. Na pitanje kada će ih ponovo biti moguće kupiti, jer je za prijavu ostalo još nekoliko dana, odgovor je bio da se još ne zna ništa, “biće kad bude”.

U studentskoj službi Filozofskog fakulteta rekli su nam da su upoznati sa situacijom, te da će nakon konsultacija, rok za prijavu ispita biti produžen.

Da podsjetimo, prije više od godinu dana, obećano je da će sudenti Univerziteta u Tuzli imati mogućnost elektronske prijave ispita kako bi se izbjegle gužve prilikom kupovine prijava za ispite, semestralnih listova, uvjerenja i ostalih stvari koji se naplaćuju, te studenti neće morati plaćati ovaj materijal potreban za fakultet. Međutim, toga još nema. Od studenata se i dalje uzima novac na običnim papirima sa pečatom. (E. Hurić / Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: