Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pokrenute pumpe: Nastavlja se provjera ispravnosti sistema daljinskog grijanja

Preuzmite sliku

Preduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla, u koordinaciji sa Termoelektranom ”Tuzla” Tuzla, danas nastavlja aktivnosti na provjeri ispravnosti sistema daljinskog grijanja.

U toku jučerašnjeg dana su pokrenute pumpe mrežne vode u Termoelektrani ”Tuzla” Tuzla i ostvarena cirkulacije mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mrežu te toplinske podstanice. Također je uključen i zagrijač mrežne vode u TE Tuzla i sistem stavljen u toplo stanje. Tokom noćni sati nisu evidentirani gubici u sistemu, odnosno magistralnom vrelovodu”, navode iz ovog preduzeća.

U rad je pušten i određeni broj toplinskih podstanica uz kontrolu ispravnosti rada svih elemenata kao i kućne instalacije grijanja. Ekipe poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla i danas rade na provjeri sistema te vrše dopunjavanje objekata. Sve ove aktivnosti se rade u cilju posljednje provjere sistema daljinskog grijanja Tuzla za zvanični početak sezone grijanja 2016/2017.

“Molimo sve građane za razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja svih aktivnosti kako bi se svi planirani radovi završili a poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. spremno dočekalo predstojeću sezonu grijanja 2016/2017.”, navode iz Centralnog grijanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,