Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podrška daljem razvoju SKPC “Mejdan”

Preuzmite sliku

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa predstavnicima Sportsko-kulturno-privrednog centra “Mejdan” Tuzla Edinom Buševcem i Jasenkom Elezovićem.

Na sastanku se razgovaralo o načinu na koji se može izvršiti izgradnja i obnova infrastrukture te realizacija drugih za sport važnih projekata. Saradnja Ministarstva i SKPC „Mejdan“ Tuzla od velike je važnosti za unaprjeđenje u oblasti sporta, naveli su ovom prilikom predstavnici SKPC.

Ministrica Mijatović obećala je podršku Ministarstva u okviru svojih nadležnosti te je najavila skoru posjetu SKPC „Mejdan“.

Mejdan je otvoren 1984. godine i od tada do danas jedan je od zaštitnih znakova grada Tuzle, elaborirano je ovom prilikom te rečeno da je Centar dobio naziv Mejdan po istoimenom naselju u kojem je smješten.

Mejdan je trenutno dom OKK Sloboda, RK Sloboda, ŽKK Jedinstvo, ali se koristi i za odigravanje međunarodnih utakmica i mečeva u različitim sportovima, kao i za organizaciju različitih sportskih takmičenja, istaknuto je na sastanku te naglašeno da Centar služi i kao koncertna dvorana, te za organizaciju privrednih sajmova i konferencijskih skupova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,