Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počeo 21. TKT Fest, prva noć publici donijela izložbu i predstavu

Preuzmite sliku

Pozorišno-dokumentarnom izložbom “Novi vjesnici TKT festivalskog kruga” profesora Srđana Vukadinovića i izvođenjem predstave “CABAres CABArei” Zijaha Sokolovića u nedjelju navečer počeo je 21. TKT Fest – Dani akademskog teatra u organizaciji Teatar Kabarea Tuzla.

– “CABAres CABArei” je monodrama ili one man show, u kojem Zijah sam na pozornici progovara o svemu što ga muči i zanima. U predstavi priča o svojim zgodama, problemima, strahovima i snovima, hrani, običnim stvarima, dok nas istovremeno upozorava da smo zatvoreni u sebe, da živimo tuđe živote i da za naše probleme ipak možda nije kriv neko drugi – navodi se u saopćenju TKT Festa.

 • Ove godine predstava “CABAres CABArei” proslavlja trideset godina trajanja na sceni. Da je publika uživala u predstavi najbolje pokazuju gromoglasni aplauzi i osmijesi na licima.

  Prije izvođenja predstave, publiku je pozdravila direktorica Teatra Kabare Tuzla Ivana Petrović.

  – Moram priznati 21 je značajan broj, sad je ovo zrelost, koja je došla zahvaljujući profesoru Vladi Keroševiću, zahvaljujući našem entuzijazmu, ljubavi prema teatru, volji i želji da ovaj teatar opstane u našem gradu i da Festival nastavi tradiciju. Zahvaljujući Gradu Tuzla, Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, mi ovogodišnji Festival iznosimo u punom obliku – navela je Petrović.

 • TKT Fest je tradicionalna manifestacija, koja ove godine donosi devet predstava. Publika će na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla moći uživati u predstavama iz BiH, Hrvatske i Srbije.

  Već u ponedjeljak u 20 sati bit će prikazana predstava ”Sve to je iz kuće” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 • Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,