Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plava poliklinika Tuzla: Sve prednosti porođaja u privatnoj klinici (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Porod treba da bude najljepši trenutak u životu svake žene koja na ovaj svijet donosi novi život – dijete. Mnogo toga ovisi o spremnosti žene na to iskustvo ali i od stručnosti, empatije i posvećenosti osoblja te ugođaja u samom mjestu u kojem se odvija porođaj.

Ako želite biti jedna od mnogih žena koje bi da izbjegnu porođaj u državnim bolnicama širom BiH, obradovat će vas informacija da vaše čedo možete roditi u savremeno opremljenom novom porodilištu Plave poliklinike Tuzla.

Porodilište koje je uređeno po svjetskim standardima, u nedjelju, 4. septembra 2016. godine je zvanično počelo sa radom.

Od tada pa do danas, nekoliko beba bezbijedno je stiglo na ovaj svijet uz stručno osoblje Plave poliklinike Tuzla. Pohvale za novo i savremeno porodilište te pozitivne kritike stižu sa svih strana u ovu ustanovu.

Naime, Plava poliklinika Tuzla postoji već 19-ta godina, a još prije 15 godina tu su se rađala djeca. Iz ove ustanove ističu da je cilj stvoriti kućnu atmosferu pri porodu a ne bolničke uslove. Žele da porod bude što prirodniji za ženu kakav bi zapravo i trebao da bude.

Važno je istaći i da je tim Plave poliklinike Tuzla spreman za porođaj u svako doba dana, 24 sata na dan.

Zašto odabrati porođaj u Plavoj poliklinici Tuzla?

💖SIGURNOST

Najčešća dilema kod trudnica kada se približi termin za porod je kuda i gdje? Pregršt informacija i pojedinačnih, pomalo “zbunjujućih“ iskustava te dileme potkrepljuje. Još uvijek je u Bosni i Hercegovini prisutno nazadno mišljenje da je isključivo i jedino ciljno odredište za porod Klinika za ginekologiju i akušerstvo. U praksi to i nije toliko obećavajuće, ako je cijeniti prema onom šta se zapravo nudi porodiljama u ”Plavoj poliklinici”. Ukoliko uzmete u obzir da za jednu porodilju brine tim od najmanje pet stručnjaka sa dugogodišnjim radnim iskustvom, a da pritom imate uvijek spremnu operacionu salu, ne ostavlja se prostora za zabrinutost, ni kroz jedan segment. Uvidjećete i sami, kroz nekoliko zajedničkih koraka sa našim timom, riješićete se svakog svog neopravdanog straha! Najbolji način za sve dileme jeste neposredan kontakt, razgovor i obilazak našeg porodilista. Vaš osjećaj da ste u sigurnim rukama idealan je preduslov za divan početak vašeg velikog dana u životu. Ako ne vodite trudnoću u PP, na mjesec dana ranije trebali biste se najaviti, ako želite da organizacija bude perfektna. Porodilište radi 24h. Posjetite nas i uvjerite se sami – da smo stručni i ljubazni.

 • plava-poliklinika-tuzla-sve-prednosti-porodaja-u-privatnoj-klinici001-20161022
 • 💖„SINDROM BOLNICE“

  U razvijenijim zemljama, poput Amerike, Holandije i zemljama širom Europe, porodi se obavljaju kod kuće jer se porod smatra prirodnim činom. Vraćamo se starim običajima. Kod nas takođe imate kućne uslove, ali i dodatnu sigurnost, tamo gdje se ukaže potreba za operacionom salom, transfuzijom, inkubatorima i slično. Drage porodilje, i u bolnicama se dešavaju komplikacije, ponekad su neminovne, sigurni ste tamo gdje vam je dat najveći stepen stručnosti, indivudualnog pristupa i pažnje – cjelodnevno, dakle svih 24h. U Plavoj poliklinici Tuzla omogućen je boravak osobe koju vi želite uz sebe.

  💖STRUČNOST

  Ljekari i drugo stručno osoblje su posebno odabrani ljudi koji osim dugogodišnjeg rada izuzetno vole svoj posao i rade predano. Šef porodilista je Prim.dr Fatima Klempić spec. ginekologije i akušerstva sub.sp. fetalne medicine i obstreticije sa preko 25 godina radnog iskustva. Po svemu vrlo posvećen i autentičan ljekar. Naš pedijatar je subspecijalista neonatolog koji radi više od 25 godina u struci kao naše babice koje imaju vise od 30 godina radnog iskustva.

  Pažljivo biramo naše pacijente i predhodno razmatramo sve moguće rizike kako bi imali najbolju moguću procjenu. Ništa nismo prepustili slučajnosti. Kako da se ne osjećate u sigurnim rukama?

 • plava-poliklinika-tuzla-sve-prednosti-porodaja-u-privatnoj-klinici002-20161022
 • 💖PRISTUP

  Kada kažemo – želimo da vas mjesec dana ranije vidimo, ukoliko ne vodite trudnoću kod nas, jedini razlog tome je što želimo da se upoznamo sa vama, da procijenimo bolje vašu i bebinu zdravstvenu situaciju, da čujemo vaše sugestije i posebne želje, da vas pripremimo psihofizički za sam čin poroda. Nijedno drugo razdoblje života, kao što je trudnoća, nije toliko ispunjeno tjelesnim i emocionalnim promjenama. Sam je nastanak novog života podjednako uzbudljiv kako budućim roditeljima, tako i liječnicima koji prate i nadgledaju razvoj i rast novog bića sve do njegovog porođaja. Nepotrebni strahovi mogu učiniti trudnoću uznemirujućim događajem. Cilj je da učinimo sve kako biste se osjećali ugodno kao kod kuće…

 • plava-poliklinika-tuzla-sve-prednosti-porodaja-u-privatnoj-klinici003-20161022
 • 💖AMBIJENT

  Smatrali smo da je za ambijent najvažnije da odiše mirnoćom, i da ima “dušu “! Gradili smo ovo porodilište uz dosta ljubavi i obećavamo i sebi a i vama da ćemo se iz dana u dan truditi da podižemo kvalitet! Možda želite posebnu odabranu muziku? Možda želite da nam naglasite koju hranu preferirate?

  Izjava od jedne mame: “Da, želimo da se porađamo u hotelu. Zašto da ne. Tamo bi žene mogle da kupe smještaj i ljubaznost, a znale bi da uslugu plaćaju samo na recepciji.”

 • plava-poliklinika-tuzla-sve-prednosti-porodaja-u-privatnoj-klinici004-20161022
 • 💖CIJENA

  Cjenovnik smo uskladili prema našim (bosanskohercegovačkim) standardima imajući u vidu realno postojeću ekonomsku situaciju. 50% smo snizili cijene u odnosu na privatna porodilišta u regionu! Omogućeno vam je da preko osiguravajućih kuća ili na beskamatne rate obavite porod u PP.

  „U životu nema vremena za generalne probe. Svaki dan je predstava za sebe.“

  „Ne osećaj se glupo ako ti se ne dopada ono što se većini sviđa.“

  Ponekad se tako neracionalno odnosimo prema zdravlju, da smo za popravak auta ili kupovinu pokućanstva, spremni izdvojiti velike sume novca, a kalkulišemo kada je zdravlje u pitanju. Imao različite priorite i ipak najbitnije je da čin poroda prođe bezbrižno i ostane u “najljepšem sjećanju” .

  💖SVE NA JEDNOM MJESTU

  Postoje osobe koje imaju strah (fobiju) od bolnice, tu smo da vam ulijemo povjerenje i da obavimo sve potrebne zahvate uz veliku stručnost, seriozno, sa što manje stresa po vas. Možemo da vas ispratimo od problema sa začećem, do prvog bebinog plača, a da niste vidjeli bolnicu kao klasičan sistem rada. Mnogobrojna su pitanja, strepnje i strahovi koji se tokom ovog istovremeno dugog i kratkog perioda nerijetko ponavljaju. Naša želja je da kroz ovaj vid saradnje učinimo sve kakao biste se oslonili na tim Plave poliklinike Tuzla…

  Zbog svega što smo pobrojali trudnoća i porođaj čini se nikada nisu bili toliko fokusirani na potencijalne roditelje, olakšani, a prije svega sigurni. Imaćete osjećaj kao da ste u hotelu od 5 zvjezdica (all inclusive).

  Želimo da odete od nas bezbrižni, zadovoljni i sa širokim osmjehom na licu – poručuju iz Plave poliklinike Tuzla.

  ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE – PLAVA POLIKLINIKA

 • plava-poliklinika-tuzla-sve-prednosti-porodaja-u-privatnoj-klinici005-20161022
 • (Tuzlanski.ba/Marketing)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje