Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjevaj mi o lijepom: Koncert očuvanja tradicije lijepe riječi kroz pjesmu u bajramskom duhu

Preuzmite sliku

U subotu, 27.09.2014 u 19:30 sati, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona održat će se svečani predbajramski koncert Latifa Moćevića sa orkestrom.

Koncert u Tuzli je dio mini  turneje “Pjevaj mi o lijepom” koju organizuje udruženje UNIART u cilju promocije kulture i mladih umjetnika, na putu očuvanja tradicije lijepe riječi kroz pjesmu u bajramskom duhu.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona je suorganizator tuzlanskog koncerta koji će zasigurno obogatiti kulturnu ponudu grada.

 • 10626727_760719223987272_4542028706334522971_n
 • Latif Moćević promoviše muziku koja pjeva o lijepom. Pored autorskih kompozicija na koncertu gosti će poslušati sevdalinke, obrade kompozicija svijetske baštine iz domena pop-kulture, obrade poznatih opernih arija i liedova, kao i duhovnu muziku. Sve kompozicije su obojene originalnim aranžmanima.

  Dodatnu težinu programu daje orkestar koji čine obrazovani muzičari, svršenici i studenti muzičkih akademija. U želji da se pokrene razvoj zdravog pristupa pjevanju, Latif Moćević će 20. 09. 2014 u Tuzli održati besplatnu muzičku, pjevačku radionicu uz klavirsku pratnju Džemšida Hodžića i publici ponuditi smjernice kroz druženje uz pjesmu.

  Radionica će se održati u Plavoj sali BKC-a s početkom u 12 sati. Bilo da su u pitanju djeca, mladi ili zreli ljudi, amateri ili profesinalci kroz radionicu će upoznati osnove vokalne tehnike koje mogu biti ključne za pravilno shvatanje pjevanja. Estetika slušanja i pjevanja će dobiti novu dimenziju, slušat ćemo lijepo, pjevat ćemo lijepo.

  Ulaznice za koncert se mogu kupiti na recepciji BKC Tuzla kao i na Korzu, Sejo & Vili. Cijena
  ulaznice 5 KM.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje