Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pjer Žalica nakon projekcije u Tuzli: Živite u divnom gradu, ne znate koliko ste sretni što imate “CineStar” kino

Preuzmite sliku

Novi film Pjera Žalice “Praznik rada“, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala sinoć od 20:00 sati, prikazan je u CineStar kinu u Tuzli, a publiku je nakon projekcije filma pozdravio dio ekipa filma.

  • “Ne znate koliko ste sretni što imate ovako divno kino. Nama su rekli da ćemo putovati širom BiH da gledamo projekcije u kinima. Bosna i Hercegovina nema 50 kina ima ih 7 ili 8, a vi ste priligovani da imate jedno ovakvo divno kino. Hvala vam što pored svih obaveza i problema imate srca da i dalje podržavate stvari za koje mi smatramo da imaju jako puno smisla, a to su kultura i umjetnost” – kazao je bh. redatelj Pjer Žalica nakon projekcije filma “Praznik rada” u Tuzli i dodao:

    “Živite u divnom gradu. Zaslužujete kao i svi mi da živite puno bolje. Nadam se da bez obzira koliko god da se tužno završio ovaj film pred svima nama neki bolji dani. Hvala vam puno što ste došli, ogromnu čast ste nam napravili i zbog toga i radimo filmove” – kazao je Žalica nakon čega je usljedio gromoglasan aplauz publike koja je nakon projekacije bila u prilici da upozna sa glumačkom ekipom filma.

  • Film “Praznik rada” možete pogledati u terminima od 18:00 i 20:15 h u CineStar kinu Tuzla.

    Radnja filma prati Armina, koji se nakon deset godina u Njemačkoj, u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: “Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.” U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

  • Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje