Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Penzioneri u Tuzli održali mirni protest: Traže od vlasti ispunjenje ova tri zahtjeva

Preuzmite sliku

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika u Tuzli je na Trgu slobode organizovala okupljanje građana, prvenstveno penzionera, koji traže bolji status u bh. društvu.

Kako su organizatori naveli, glavni zahtjevi su povećanje prosječne penzije, poboljšana zdravstvena zaštita te izgradnja Gradskoj groblja.

Prisutnim se, između ostalih, obratio Vehid Jahić, predsjednik GO Stranke penzionera/umirovljenika Tuzla.

  • “Okupili smo se zbog nezadovoljstva koje nam pričinjava vlast. Ponovo tražimo da prosječna penzija bude 52% od prosječne plate u Federaciji, statističkim manipulacijama vlast je ustvrdila da je penzija već tolika, međutim, oni oko 80 hiljada ljudi s najmanjim penzijama izbace iz statistike i onda dobiju veći prosjek. Tražimo i druge stavri koje trebaju penzionerima, danas ćemo govoriti o zdravstvu, problemu UKC jer oni umjesto da rješavaju zdravstvene probleme, političari se bore čiji će čovjek doći u upravne, nadzorne odbore ili menadžment. Tražimo od gradske vlasti da se konačno sagradi Gradsko groblje. Nama će još malo groblje sa Trnovca sići do Panonike. Radi socijalnih potreba, Gradska uprava i Gradsko vijeće moraju nam osigurati Gradsko groblje što prije”, rekao je Vehid Jahić, predsjednik GO Stranke penzionera/umirovljenika Tuzla.

    Ovo je prvi protest penzionera u ovoj godini i, kako poručuju, zadovoljni su današnjim odzivom te neće stati dok se njihovi zahtjevi ne ispune. (Tuzlanski.ba | FOTO: Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje