Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otvoren “Kutak za djecu” u Solini

Preuzmite sliku

Organizacija World Vision i UNICEF danas su u prostorijama Udruženje “Bolje sutra” (OŠ Solina) otvorili “Kutak za djecu” čija je svrha podrška u oporavku od posljedica trauma izazvanih poplavama i klizištima kroz razne kreativne i edukativne sadržaje.

“Kutak za djecu” je simboličan naziv za prostor prilagođen djeci, njihovim pravima i potrebama.

Ovi prostori omogućavaju sigurno okruženje za djecu, služeći kao podrška u oporavku od posljedica trauma izazvanih poplavama i klizištima – rekla je Agenciji Fena koordinatorica “Kutka za djecu” Nela Bašić.

Objašnjava da će “Kutak” u Solini biti otvoren šest sati dnevno za djecu od pet do 17 godina, koja imaju priliku da besplatno učestvuju u raznim kreativnim i edukativnim sadržajima.

Bašić ističe da u svakom kutku za djecu radi kvalifikovano osoblje koje za djecu organizira kreativne, edukativne i sportske aktivnosti.

Dosad je World Vision u saradnji sa UNICEF-om i ostalim partnerima na cijelom području BiH otvorio 19 kutaka za djecu i oni će biti otvarani na području cijele BiH sve do početka školske godine.

Nakon otvaranja “Kutka” u Solini, sutra je planirano otvaranje “Kutka za djecu“ u Šekovićima u prostorijama osnovne škole “Jovan Dučić“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,