Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana druga ‘ConnectED’ konferencija u organizaciji studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Preuzmite sliku

U četvrtak, 30.05.2019. godine, u Galeriji Mandžić održana je druga po redu „ConnectED“ konferencija u organizaciji studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Cilj ove konferencije i ove godine jeste približavanje i uvezivanje studenata i stručnjaka iz prakse, kako bi međusobno razgovarali o praktičnim znanjima i vještinama koje se traže na tržištu rada.

„Ovo je drugi put zaredom da se organizuje ova konferencija za naše studente. Razlika naspram prošle godine jeste što sada projekat realizujemo samostalno, van okvira i finansijske podrške Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini što je ranije bio slučaj. Ponosni smo što smo uspjeli pronaći potrebna sredstva samostalno i nastaviti ovaj projekat, a i iz same Delegacije su nam kazali kako su radosni zbog toga. Cilj konferencije jeste da stručnjaci iz prakse prenesu svoje životno i profesionalno iskustvo studentima kako bi im pomogli da se profesionalno orjentišu. Ovom prilikom bih se zahvalila svim našim predavačima i partnerima sa kojima smo sarađivali prilikom organizacije, kao i našim studentima i gostima.“ – kazala je Amila Žero, predsjednica organizacionog odbora ovogodišnje „ConenctED“ konferencije.

Studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli pridružili su se i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci čime je nastavljena saradnja ova dva grada i fakulteta, na šta su organizatori konferencije jako ponosni. Pred preko 80 studenata ove godine izlagali su Vedran Alidžanović, tužilac u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona; Alma Mujčinović, sutkinja u Općinskom sudu Tuzla i Lidija Tomić, direktorica Bingo City Centra.

„Prednost konferencije ovakvog tipa jeste što studenti dobiju mogućnost da u dijalogu sa našim govornicima saznaju kako izgleda proces traženja posla, kakve su to česte situacije koje mogu očekivati nakon zaposlenja, zatim da prošire vidike o spektru pravnih poslova koje mogu raditi kao budući pravnici i steknu motivaciju za kontinuirano cjeloživotno učenje. Ono što bih posebno istakao, u kontekstu šire slike, jeste da ovom konferencijom želimo započeti procese koji imaju za cilj poboljšanje visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Dakle, istovremeno radimo na dodatnom usavršavanju i osnaživanju studenata, odnosno na ideji poboljšanja visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.“ – istakao je Kenan Gutić, član organizacionog odbora i prošlogodišnji organizator „ConnectED“ konferencije u Tuzli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje