Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana 5. javna tribina “Zajedno usvajamo” u MZ Slavinovići, Grabovica i Požarnica

mz slavinovici
Preuzmite sliku

U ponedjeljak 22.aprila 2013 godine održana je javna tribina “Zajedno usvajamo” u sklopu programa uključivanja javnosti u proces izrade Prostornog plana općine Tuzla u MZ SLAVINOVIĆI a za područje MZ Slavinovići-Grabovica-Požarnica.

mz slavinoviciGrađani ovih mjesnih zajednica su pokazali veliko interesovanje za javnu raspravu pa je MZ Slavinovići bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pitanja koja najviše interesuju stanovnike ovih mjesnih zajednica su pitanja puteva, kanalizacione infrastrukture, te legalizacije i „sudbine” objekata na ili uz trasu planiranu za izgradnju južne saobračajnice.

Pore komunalne infrastrukture građani su pokazali i veliko interesovanje za sportskorekreativne zone, naročito na području Grabovice i sela Vršani.

„Građani moraju shvatiti da je planiranje osnovni segment i pretpostavka razvoja” rekla je gospođa Sabina Begić iz Službe za prostorno uređenje općine Tuzla.

Javna rasprava u sklopu koje se odžavaju javne konsultacije po mjesnim zajednicama će trajati ukupno 90 dana i svi zainteresovani mogu slati svoje prijedloge e-mailom, poštom ili direktno ih iznjeti u Službi za prostorno uređenje.

mz slavinovici1

Na kraju javne tribine predstavnici općine Tuzla s pozvali sve građane da detaljnije informacije potraže na web stranici www.tuzla.ba ili u uredu službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline općine Tuzla.

Slijedeća javna tribina održat će se u utorak 23.aprila 2013 u MZ Brčanska Malta a za područja mjesnih zajednica Brčanska Malta-Novi Grad I i II sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve građane da uzmu aktivno učešće u kreiranje svog životnog prostora i pridruže nam se na javnoj tribini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: