Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana 5. javna tribina “Zajedno usvajamo” u MZ Centar, Slatina, Tušanj

javna-tribina-slatina
Preuzmite sliku

U petak 19.aprila 2013 godine održana je javna tribina “Zajedno usvajamo” u sklopu programa uključivanja javnosti u proces izrade Prostornog plana općine Tuzla u MZ SLATINA a za područje MZ Centar-Slatina-Tušanj.

javna-tribina-slatina

„Građani moraju shvatiti da je planiranje osnovni segment i pretpostavka razvoja” rekla je gospođa Sabina Begić iz Službe za prostorno uređenje općine Tuzla.

Javna rasprava u sklopu koje se odžavaju javne konsultacije po mjesnim zajednicama će trajati ukupno 90 dana i svi zainteresovani mogu slati svoje prijedloge e-mailom, poštom ili direktno ih iznjeti u Službi za prostorno uređenje.

Ove mjesne zajednice najviše pogađa problem slijeganja tla. Dosta pitanja i interesovanja građani su iskazali za izgradnju pijace na prostoru Slatine.

javna-tribina-slatina1

Jedan od učesnika je istakao da su ljudi nezainteresovani i da bi na ovakvim debatama trebali učestvavati svi građani, naročito mladi, kojih nažalost ima najmanje.

Na kraju javne tribine predstavnici općine Tuzla s pozvali sve građane da detaljnije informacije potraže na web stranici www.tuzla.ba ili u uredu službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline općine Tuzla.

Slijedeća javna tribina održat će se u ponedjeljak 22.aprila 2013 u MZ Slavniovići a za područja mjesnih zajednica Slavinovići-Grabovica-Požarnica sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve građane da uzmu aktivno učešće u kreiranje svog životnog prostora i pridruže nam se na javnoj tribini. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: