Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana 10. Javna tribina “Zajedno usvajamo” u MZ Gornja Tuzla

javna-tribina1
Preuzmite sliku

U petak, 10. maja 2013. godine održana je javna tribina “Zajedno usvajamo” u sklopu programa uključivanja javnosti u proces izrade Prostornog plana općine Tuzla u MZ Gornja Tuzla.

javna-tribina1

Veliki problem su MZ Gornja Tuzla učinila klizišta na koja su predstavnici Službe za prostorno uređenje i zaštite okoline iz opštine Tuzla kao i predstavnica Zavoda za urbanizam obratili posebnu pažnju.

Građani koji su bili prisutni iskazali su veliko interesovanje za puteve koji povezuju Grabovicu i G.Tuzlu, a zatim i razvoj turističkih potencijala G.Tuzle. Jusuf Kunić, mještanin G.Tuzle, je iskazao veliko žaljenje što ova mjesna zajednica ne spada pod urbano područje, na šta je dobio i objašnjene da velike MZ poput G. Tuzle stvaraju svoja urbana područja, te da manje MZ gravitiraju prema većim.

javna-tribina2

Javna rasprava u sklopu koje se odžavaju javne konsultacije po mjesnim zajednicama će trajati ukupno 90 dana i svi zainteresovani mogu slati svoje prijedloge e-mailom, poštom ili direktno ih iznijeti u Službi za prostorno uređenje.

Na kraju javne tribine predstavnici općine Tuzla su pozvali sve građane da detaljnije informacije potraže na web stranici www.tuzla.ba ili u uredu službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline općine Tuzla.

Slijedeća javna tribina održat će se u ponedjeljak, 13.maja 2013. u MZ Husino a za područje mjesnih zajednica Husino, Ljubače i Kiseljak sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve građane da uzmu aktivno učešće u kreiranje svog životnog prostora i pridruže nam se na javnoj tribini.  

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: