Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlično gastronomsko iskustvo u srcu Tuzle, istražite harmoniju ukusa u Bistro bar SAPORI

Preuzmite sliku

Mali bar Bistro, interesantnog koncepta, koji spaja domaću kuhinju sa talijanskim gastro notama u Tuzli, na adresi Maršala Tita do broja 34., odnosno tzv. zgrada Toranj.

Smješten u srcu grada Tuzla, Bistro bar SAPORI svoja vrata otvorio je u septembru 2022. godine. Harmonija tradicionalnih i savremenih okusa u širokoj ponudi hrane i pića, posjetiteljima pruža specifično gastronomsko iskustvo.

Jutra započinju pažljivo odabranom, aromatičnom talijanskom kafom Marcozzi, svježim kroasanima i cijeđenim sokovima. Doručak i ručak su spoj tradicije i zdravih savremenih jela.

Od tradicionalnih jela, izdvojili bi tarhanu s telećom koljenicom, placku sa sirom i kajmakom, kajganu sa sudžukom, povrćem, uštipke i još mnogo sličnih jela koja nas vraćaju u djetinjstvo. Paleta savremenih jela je ispunjena recepturana kao što su tost sa avokadom i lososom, raznolike obrok salata, potaž od paradajza, voćni i čokoladni  mussli, francuski tost, te još mnogo drugih jela, koja u Bistrou možete probati od ponedjeljka do subote.

Osim hrane, Bistro bar SAPORI također nudi kvalitetnu vinsku kartu s izborom vina kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz drugih zemalja Evrope. U ponudi možete pronaći i točeno pivo Carlsberg, razna žestoka pića, te izabrane koktele.

Cjelokupnu ponudu, interijer, te dnevna dešavanja u Bistoru možete pratiti na instagram profilu @bistro.bar.sapori

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje