Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U ulici Petra Kočića ne naplaćuje se parking, jer niko to ne traži!?

parkingTZ
Preuzmite sliku

Stigao je i odgovor iz JKP saobraćaj i komunikacije Tuzla.

\"parkingTZ\"Nakon što smo poslali upite i prema JKP saobraćaj i komunikacije sa pitanjem zašto se ne urede navedene ulice ali i pitanje MUP-u TK zašto se ne kažnjavaju nepropisno parkirana vozila, odgovor smo dobili samo od JKP saobraćaj i komunikacije Tuzla, a on glasi:

\”Poštovani,

Sve ulice na kojima se vrši uređenje trotoara, a naročito uvođenje naplate parkiranja kreću sa inicijativom naših sugrađana koji u tim ulicama stanuju, odnosno mjesnih zajednica koje su nadležne za te ulice.

Takva praksa funkcioniše već duži vremenski period i mnogi su se problemi na taj način riješili. S toga Vas pozivamo da, ukoliko imate zahtjeva od strane naših sugrađana po pitanju aktivnosti kojima se preduzeće bavi, proslijedite ih nama, a mi ćemo se potruditi da problem rješimo u najkraćem roku.

S poštovanjem\”

U svakom slučaju zahvaljujemo JKP Saobraćaj i komunikace Tuzla na odgovoru.

Međutim, čitajući ovaj odgovor dolazimo do zaključka da su svi naplatni aparati kao i plavi stubići u našem gradu postavljeni na zahtjev sugrađana koji u tim ulicama stanuju, kao i mjesnih zajednica. Obzirom da nam je poznato kako su u brojnim tuzlanskim ulicama i naseljima upravo stanari ti koji pod svaku cijenu nisu željeli naplatne aparate u svojoj ulici ipak sudbinu plaćanja nisu mogli izbjeći.

Zar galerija fotografija u prilogu nije dovoljna da se reaguje, bar kada je u pitanju ograničavanje trotuara!? Obzirom da je poznato kolika je averzija prema naplatnim aparatima naših sugrađana, sumnjamo da bi preduzeće JKP Saobraćaj i komunikacije pozitivno poslovao kada bi reagovao samo na zahtjeve građana i mjesnih zajednica, jer brojne su ulice koje su \”regulisane\” a da se isti nisu pitali za mišljenje…

Zar nije dovoljan javni apel, reakcija građana i fotogalerija koja jasno pokazuje da je šetnja trotoarom  najljepšim ulicama u našem gradu prosto nemoguća!

Hitno i obvezno obezbjedite trotoare u ulicama Petra Kočića i kralja Tvrtka Prvog da sugrađani mogu normalno i mirno šetati, ako vam je do istih stalo!

Povezana vijest: FOTO: Zašto se ne naplaćuje parking u ulici advokata i notara?

{igallery id=\”9343\” cid=\”19\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: