Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od ponedjeljka počinje implementacija projekta elektronskih uputnica u zdravstvenom sistemu TK

Preuzmite sliku

U organizaciji Ministarstva zdravstva TK  u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održan je sastanak između predstavnika Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Doma zdravlja Tuzla i kompanije MEDIT Sarajevo.

Tema sastanka je početak implementacije jedinstvenog informacionog sistema u zdravstvu TK prema usvojenom planu aktivnosti od strane Vlade TK. Razgovaralo se i o mogućnosti zajedničkog korištenja radiološkog informacionog sistema na nivou svih javnih zdravstvenih ustanova na području TK.Na ovaj način bi se olakšalo i ubrzalo slanje pacijenata na specijalističke preglede i laboratorijske pretrage, te izbjeglo nepotrebno ponavljanje nalaza.

Na sastanku se razgovaralo i o uvođenju elektronske uputnice za specijalistički pregled u JZU UKC Tuzla od strane porodičnih ljekara iz svih domova zdravlja na području Tuzlanskog kantona, kao i o korištenju elektronske narudžbe za laboratorij domova zdravlja u TK, odnosno laboratorij UKC Tuzla.

Na sastanku je zaključeno da se u ponedjeljak, 18. septembra 2017. godine počne sa primjenom elektronskih uputnica između Zavoda zdravstvenog osiguranja, UKC Tuzla i Doma zdravlja Tuzla, a za naredni period je planirano uvođenje u proces rada i ostalih domova zdravlja na području TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje