Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine: Tribina sa Ejupom Ganićem 28. februara u BKC TK

Preuzmite sliku

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine JU BKC Tuzlanskog kantona i Patriotska liga Grada Tuzla organizuju javnu tribinu pod nazivom „Od referenduma do Evropske unije“ koja će biti održana, u utorak, 28. 02. 2023. godine u 18 sati u velikoj sali BKC TK u Tuzli.

Gost tribine je akademik prof. dr. Ejup Ganić, ranije član predsjedništva SR Bosne i Hercegovine i Republike Bosne i Hedrcegovine i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine u dva mandata.

Prof. dr. Ejup Ganić, jedan od direktnih učesnika časnog i herojskog vremena u historiji Bosne i Hercegovine, kroz razgovor sa moderatorom i učesnicima tribine govorit će o važnim historijskim trenucima koji su prethodili nezavisnosti naše zemlje, ali i izazovima koji su uslijedili u periodu agresije, postdejtonskim godinama, sve do današnjih dana kada je Bosna i Hercegovina ima status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Tribina je dio manifestacije obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koju zajednički realizuju Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona, te nekoliko ustanova kulture iz Tuzlanskog kantona u saradnji sa Ministarstvom sporta, kulture i mladih TK i otvorena je za prisustvo svih zainteresiranih građana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,