Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi zbor građana: Kada će sjeverni dijelovi grada dobiti vodu?

Preuzmite sliku

Sjeverni dijelovi područja Grada Tuzla i dalje nemaju gradsku vodu. Stanovnici naselja Dokanj, Hidani, Crno Blato i Svojtina ovisni su o snabdijevanju vodom iz bunara i improviziranih lokalnih vodovoda.

Mještani su posebno ugroženi u ljetnom periodu. Posljednjih nekoliko godina zbog klimatske krize bunari i izvori iz kojih su se ova naselja snabdijevala presušuju. Sušni periodi ne samo da ometaju svakodnevne aktivnosti mještana već predstavljaju i veliki problem za sve mještane koji se bave poljoprivredom.

Postoje najave od strane gradonačelnika Lugavića i Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija da bi se u narednih nekoliko godina ovaj problem mogao riješiti. Kako bi mještani dobili informaciju „iz prve ruke“ i razgovarali s nadležnima o ovom, ali i drugim problemima u svojim naseljima Front slobode odlučio je organizirati novi zbor građana.

Zbor će se održati u Mjesnoj zajednici Dokanj u utorak 30. januara s početkom u 18:00. Na zbor su pozvani predstavnici Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i JP Vodovod i kanalizacija. Osim toga, o značaju sigurnog vodosnabdijevanja s građanima će razgovarati i ekspertica za ekologiju dr.sc. Džemila Agić.

Iz Fronta slobode pozivaju mještane na zbor kako bi iznijeli svoje probleme, čuli stavove nadležnih, razgovarali s nadležnima i zajedno potražili rješenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje