Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stigla pohvala sindikata: Bingo prodavnice neće raditi prvi dan Bajrama

Preuzmite sliku

Bingo prodavnice neće raditi u nedjelju, 24. maja kada se obilježava prvi dan Ramazanskog bajrama.

Neradni dan prodavnica odnosi se na sve prodajne objekte na području gdje većinski dio stanovništva slavi Bajram.

Odluka se sprovodi kako bi se zaposlenicima omogućilo da bajramske dane provedu sa svojim porodicama, te im se i na taj način zahvale na predanom radu i doprinosu.

Kako saznajemo, sve prodavnice će raditi prije Bajrama po važećem radnom vremenu te se pozivaju kupci da se kupovina obavi na vrijeme.

  • “Dok se kao sindikat svakodnevno borimo sa otkazima, sa neprodužavanjem ugovora, sa drastičnim smanjenjem plaća, ipak ima i svjetlo na kraju tunela. Ima i lijepih vijesti za radnike i radnice u ovom sektoru. STBiH je odlučno zauzeo stav da će imenom i prezimenom govoriti o onima koji krše prava radnika. Ali isto tako želimo govoriti imenom i prezimenom o onima koji poštuju prava, posebno u ovim danima kada je pandemija izbacila na površinu sve loše u ovom sektoru. Radnici kompanije Bingo će i ovaj Bajram provesti sa svojim familijima za razliku od onih mnogih koji ne samo da neće imati to pravo nego će ovaj praznik dočekati polupraznih novčanika. Smatramo da je došlo vrijeme da i kupci počnu voditi računa gdje ostavljaju svoj teško zarađeni novac. Nisu svi trgovci isti! Ima i onih koji u svojim radnicima vide ljude! Mi kao sindikat ćemo uvijek biti uz takve poslodavce.” navodi Mersiha Ferhatović – Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,