Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne smijemo stati: Najavljena nova mirna šetnja za Amru Kahrimanović

Preuzmite sliku

Porodica ubijene sugrađanske Amre Kahrimanović ponovo je pozvala sve građane na mirnu šetnju koja je planirana za subotu 24. februar s početkom u 12 sati.

Podsjetimo, već su održane dvije mirne protestne šetnje koje su okupile hiljade građana. Zahtjevi su jasni. Ostavka ministra MUP-a TK, kao i ostavka direktora Uprave policije MUP-a TK.

Tim, povodom porodica ubijene Amre Kahrimanović pokrenula je i peticiju koju je proteklih dana podržalo i potpisalo više od 4.000 osoba.

“Dragi naši sugrađani,

Molimo Vas da u subotu 24.02.2024. u 12:00 h ponovo izađemo na mirnu šetnju za našu Amru Kahrimanović, na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do Cipelića (prekoputa mupa TK).

Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca, pozivamo i časne, poštene, moralne ljude iz MUPA TK, znamo da vas ima, da nam se u što većem broju pridružite u subotu i pomognete u borbi protiv sistemskih propusta.

Ne smijemo stati.

Sutra se ista stvar može desiti vašim majkama, suprugama, kćerkama. Svi odgovorni su znali za propuste u MUPU TK i ništa nisu poduzimali.

Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima.

Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene. Nema odustajanja.

Mi ovo ne možemo bez VAS!!” – navodi se u objavi Facebook stranice Pravda za Amru Kahrimanović.

Porodica ubijene Amre Kahrimanović je kazala kako ovo nije politička borba, već im je cilj doći do pravde.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović iz Tuzle je brutalno ubio policajac Elvis Ćustendil, iz službenog pištolja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje