Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Narodno pozorište Tuzla: ‘Čarlijeva tetka’ otvara 73. Pozorišnu sezonu

Preuzmite sliku

Narodno pozorište Tuzla, pozorišnu sezonu 2020/21, otvara sa premijerom predstave Čarlijeva tetka, za koju režiju potpisuje rediteljica iz Zagreba Nina Kleflin.

U ovoj komediji autora Thomasa Brendona, uloge su ostvarili: Edis Žilić, Elvis Jahić, Midhat Kušljugić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Siniša Udovičić, Remira Osmanović, Tamara Stilić Miličević, Irma Zukić, Jasmina Ibrahimović i Jasmina Dedić.

Umjetnički dio ekipe upotpunjuju provjereni saradnici rediteljice Kleflin: Midhat Kušljugić, adaptacija djela, Osman Arslanagić, scenograf i Sara Lovrić Caparin, kostimograf predstave.

Zbog trenutne epidemiloške situacije i donesenih mjera, od strane Kriznog štaba, za izvođenje predstava u zatvorenom prostoru, dozvoljeno je maksimalno 50 posjetilaca, Narodno pozorište Tuzla je odlučilo da premijeru predstave izvede tri večeri uzastopno.

Prva premijera je planirana za petak, 18. septembar, a druga i treća za subotu, 19., odnosno nedjelju, 20. septembra 2020., sva tri izvođenja počinju od 19 sati i 30 minuta.

Napominjemo, u salu NP Tuzla koja ima 290 mjesta, moći će ući samo 50 posjetilaca, uz poštivanje svih donesenih epidemioloških mjera, kao što su držanje distance, nošenje maske tokom predstave i obavezna dezinfekcija ruku prilikom ulaska.

Iz NP Tuzla sugerišu na rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba i pozivom na telefone pozorišta 035 251 645 i 251 646, prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije početka predstave, a ulazak publike u salu 30 minuta prije početka predstave. Za članove porodica mogu se organizovati i posebna mjesta (sjedišta jedno do drugog).

U mjesecu septembru, tačnije 24. septembra, tuzlansko pozorište će izvesti i predstavu Putovanje domaćeg autora Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, koji i igra u predstavi, zajedno sa svojim kolegama Remirom Osmanović i Milenkom Iliktarevićem. Sa istom predstavom, NP Tuzla gostuje u Mostaru 28. septembra 2020., gdje će se predstaviti na ovogodišnjem 17. Festivalu komedije Mostarska liska 2020.

Takođe u septembru, od 22. do 26. 9. 2020. u Ljetnoj bašti pozorišta izvodit će se predstave u okviru 20. Festivala Pozorište bez granica, u organizaciji Draft teatra iz Tuzle, a pod pokroviteljstvom kulturne manifestacije Ljeto u Tuzli. U slučaju kiše predstave će biti izvedene u sali Narodnog pozorišta Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje