Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji studentski smještaj u Tuzli: Pozitivna atmosfera, moderno okruženje uz toplinu vlastitog doma (VIDEO)

Preuzmite sliku

Želja osoblja University hotela Dorrah je kreirati okruženje koje će motivisati i inspirisati studente za postizanje što boljih rezultata tokom studiranja.

University hotel Dorrah nalazi se u zapadnom dijelu grada Tuzle, preko puta najvećeg Bingo city centra u Bosni i Hercegovini, u neposrednoj blizini glavne autobuske i željezničke stanice. University hotel Dorrah posjeduje 55 moderno namještenih soba sa vlastitom kupaonicom i mini kuhinjom, restoran, biblioteku, vešeraj i caffe-bar.

U toku su rezervacije studentskog smještaja, za akademsku 2019/20 godinu, šta je sve u ponudi studenticama? 

– Dorrah studenticama u akademskoj 2019/20 godini nudi smještaj u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama. Pored kvalitetnog smještaja i sigurnosti, nudi pozitivno okruženje koje konstantno motiviše i inspiriše studentice za što bolje rezultate na fakultetu ali i na svim životnim poljima, u razgovoru za Tuzlanski.ba istakla je direktorica Emina Mumbašić-Krdžalić.

Koliko košta smještaj u hotelu i šta sve ulazi u cijenu?

– Cijena smještaja u dvokrevetnim sobama iznosi 250,00 KM a u jednokrevetnim 350,00 KM. U navedenu cijenu ulazi smještaj, režije, sedmično čišćenje sobe, mjesečno mijenjanje posteljine, korištenje biblioteke, besplatne edukacije i radionice te svakodnevne konsultacije.

Da li postoje neke posebne pogodnosti?

– Ove godine, našim studenticama nudimo popust od 10% za potpisivanje ugovora na godinu dana, tj. za jednu akademsku godinu.

Da li studentice u hotelu, pored moderno uređenih soba imaju dodatni prostor za učenje ili odmor?

– Za naše studentice obezbjedili smo prostor za učenje u našoj biblioteci za individualno i grupno pripremanje ispita. Ukoliko je biblioteka zauzeta a studenticama trenutno soba nije inspirativna za učenje, trudimo se obezbijediti dodatni  prostor jer je njihov uspjeh i položeni ispit najvažniji. Što se tiče dodatnog prostora za druženje, našim studenticama je na raspolaganju restoran, tokom zimskog semestra salon na šestom spratu a kada dodju topliji dani na raspolaganju je naša bašta kako bi uživale u prirodnijem okruženju.

 • Po vašem mišljenju koja je razlika smještaja u domu u odnosu na privatni smještaj?

  – Mnogo je razlika u odnosu na privatni smještaj. Prije svega, dio ste jedne velike prijateljske zajednice i na jednom mjestu imate prisutno preko 60 djevojaka. Pored toga, sigurnost je jedna od najvažnijih prednosti boravka u našem domu. Studenticama je na raspolaganju 24/7 neko od našeg osoblja bilo da se radi o nekim jednostavnim upitima ili ne daj Bože o bolesti.

 • Šta vas konkretno izdvaja od većine?

  – Od većine nas izdvaja pozitivna atmosfera i pozitivan duh koji danas ne možete sresti baš svuda. Mi se trudimo da naše studentice motivišemo te da budemo na usluzi 24 h i da ukoliko je potrebno, zajedničkim snagama pređemo prepreke koje su ih zadesile ali i da se skupa radujemo njihovim uspjesima. Naše besplatne edukacije i radionice imaju za cilj da pored akademskog zvanja i  formalnog obrazovanja naše studentice budu jake i sposobne žene, dobre kćerke, prijateljice, sestre a u budućnosti divne supruge, majke, uposlenice i poduzetnice.

  Na koji način se studentice mogu prijaviti?

  Studentice se mogu prijaviti putem kontakt telefona 035/210-190 ili e-mail adrese: kontakt@dorrah.ba (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje