Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najava premijere dokumentarnog filma „Ekonomija“

Film-Multi-Infoteka
Preuzmite sliku

Dokumentarni film „Ekonomija\” je nastao u produkciji udruženja građana „Multi\” iz Tuzle, a sniman je u proteklih godinu dana, na lokacijama Tuzle i Sarajeva. Film prati odnos države i običnog čovjeka, analizirajući pretpostavke bez kojih ekonomija ne može uspješno funkcionisati. Scenario filma potpisuje Admir Čavalić, a režiju Rusmir Ahmedić sa Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli. U okviru filma se pojavljuje niz sugovornika iz oblasti ekonomije i nevladinog sektora.

\"Film-Multi-Infoteka\"Realizaciju dokumentarnog filma „Ekonomija\” su podržali Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice, organizacija „Sloboda i Prosperitet\”, ASEF, Sparkasse banka iz Sarajeva i medijska kuća „MediaPlus\”.

Premijera je organizovana od strane Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta u Tuzli (ASEF), u suradnji sa menadžmentom fakulteta, a održaće se u utorak, 20. marta sa početkom u 19 sati na Ekonomskom fakultetu u Tuzli (amfiteatar).

Ulaz je besplatan. Premijera je humanitarnog karaktera jer će se ujedno i skupljati dobrovoljni prilozi za pomoć Ferizović Seadu Seji kojem je potrebno još 74.000 KM za transplataciju koštane srži.

Pozivamo sve građane Tuzle da se odazovu ovom pozivu i svojim prisustvom pomognu teško oboljelom Seji. Pritom mogu uživati u filmu „Ekonomija\” koji na jedan veoma jednostavan i za širu javnost razumljiv način objašnjava osnovne ekonomske probleme u Bosni i Hercegovini. Takvo je vrijeme da se svi moraju baviti i imati osnovna znanja iz ekonomije!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: