Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nahla i Dorrah u humanoj misiji: Pomozimo ženama Turske i Sirije

Preuzmite sliku

Broj smrtnih slučajeva od zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju prešao je 21.700, a taj broj mogao bi i dalje rasti kako spasilački timovi pretražuju ruševine hiljada srušenih zgrada. Više od 75.000 ljudi je povrijeđeno u dva razorna zemljotresa koja su pogodila regiju u ponedjeljak.

Spasioci se od tada utrkuju s vremenom, no sa svakim proteklim satom šanse pronalaska preživjelih pod ruševinama se smanjuju. Vlasti kažu da se srušilo oko 6.500 zgrada u Turskoj, a brojne su oštećene u zoni zemljotresa koja zahvata oko 13 miliona ljudi.

Brojne organizacije, udruženja i pojedinci iz cijelog svijeta uključuju se u misiju pomoći. Akciju humanitarne pomoći pokrenuli su i Edukacijski centar Nahla Tuzla i University Hotel Dorrah:

Edukacijski centar Nahla Tuzla i University Hotel Dorrah vas pozivaju da se priključite humanitarnoj akciji ”Žena-ženi” i pripremite higijenske pakete za Žene Sirije i Turske od 11 do 17 Februara 2023. godine: 

Paketi bi trebali sadržati:

– Higijenski Ulošci

– Vlažne maramice

– Donji veš

– Termo hulahopke

– Termo čarape

– Potkošulje

– Četkica za zube

– Manja tuba paste za zube

– Dezodorans

– Mini Šampon

– Mini Gel za tuširanje

– Mali sapun

– Krema za lice

– Kapa

– Rukavice

Molimo Vas da na svakom paketiću napišete šta isti sadrži.

Higijenske paketiće možete ostaviti na adresi Mitra Trifunovića Uče bb, Tuzla ( Preko puta Bingo city centra ) na recepciji hotela Dorrah svakim danom od 07:00-23:00 i na recepciji Edukacijskog centra Nahla Tuzla od nedjelje do četvrtka u periodu od 12:00-20:00 sati.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,