Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Trgu slobode 10. decembra počinje praznična čarolija “Zima u Tuzli”

Preuzmite sliku

Turistička zajednica grada Tuzle nedavno je okončala javni  poziv za korištenje mobilnih kućica koje će od 10. decembra 2021. do 09. januara 2022. godine, biti postavljene na Trgu slobode u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”.  

Tako će građanima uz poštivanje propisanih higijensko epidemioloških mjera, biti na raspolaganju raznovrsne vrste hrane i pića, u ponudi su i rukotvorine, paketići i slatkiše za najmlađe i slično.

Uz raznovrsnu ponudu posjetiocima će biti na raspolaganju i muzički program, odnosno nastup lokalnih muzičkih bendova koji se nalaze u nezavidnom položaju, trenutno zbog propisanih epidemioloških mjera na mogu nastupati u zatvorenom prostoru.

‘Plan je da od 10. decembra na Trgu slobode pokušamo za naše građane da kreiramo taj jedan praznični ugođaj koji će biti organizovan u 20 moblinih kućica. Treba naglasiti da strogo pratimo naredbe i upute Kriznog štaba i shodno s tim ćemo i postupati. Vjerujmo da ćemo uspjeti uz poštivanje svih mjera omogućiti da naš grad zablista i u ovom zimskom periodu. Također, očekujemo i posjetu naše dijaspore koja uvijek za vrijeme praznika dolazi u posjetu kako Tuzli tako i drugim gradovima’ – kazala je Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzla u izjavi za RTV 7 Tuzla.

Cilj je podrška i pomoć sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle,  ali i uspješnije kreiranje i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,