Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na listi najjeftinijih gradova Evrope za rad na daljinu dva iz BiH, Tuzla na prvom mjestu

Preuzmite sliku

U vrijeme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju “rada na daljinu”.

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gdje je u Evropi najjeftinije (i najskuplje) mjesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cijena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i sigurnost mjesta, i svakoj destinaciji dao ocjenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 eura mjesečno, a da je hrana vani također super jeftina – prosječan obrok košta samo 4.11 eura. Sarajevo se također našlo na listi i zauzima 10. mjesto, prenosi Klix.

Rumunija je bila ta koja je dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mjesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mjesto, iznose samo 7,42 eura, ali gradovi poput Craiove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.

Također, na popisu se našlo i Skoplje te Niš, a cjelokupnu listu čine:

Tuzla, Bosna i Hercegovina
Oradea, Rumunija
Krajova, Rumunija
Plovdiv, Bugarska
Iasi,Rumunija
Temišvar, Rumunija
Sibiu, Rumunija
Skoplje, Severna Makedonija
Niš, Srbija
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje