Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Modnom revijom učenici Mješovite srednje škole Tuzla štičenike Doma penzionera simbolično vratili u mladalaštvo (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru projekta ”Za naše bolje sutra-spojimo ruke”, finansijski podržanog od Fondacije tuzlanske zajednice, danas je održana modna revija učenika Mješovite srednje škole Tuzla pod nazivom ”Twiggy”.

Ovo je jedna od niz aktivnosti koja se sprovodi sa štičenicima Doma penzionera Tuzla, koji su imali priliku da se upriličenom modnom revijom tzv. modnim vremeplovom simbolično vrate u mladalaštvo i prisjete frizura, šminke, odjevnih predmeta, plesa i muzike koja je vladala za vrijeme 60-tih godina.

Učenici tekstilnog smjera su pod vođenjem profesorice Amele Pašalić pripremili i izradili odjevne predmete s asesoarima, baveći se formom i materijalima koji oslikavaju zlatne 60-te.

Učenica Ilda Kišić je svojom muzičkom i glasovnom interpretacijom pjesama Elvisa Presleya i Borisa Novkovića podsjetila na slobodan duh tog vremena na koje je također ukazao i učenik Mahir Šabić narodnom francuskom pjesmom, izvedenoj na harmonici.

Voditeljica programa, učenica Zerina Mujkić, istakla je važnost osjećaja mladosti u čovjeku nevezano za period ljudskog života te su učenici kroz igranje twista isticali bogatstvo jednog pomalo buntovnog doba i rasplesani stil 60-tih godina.

Na kraju programa, direktorica Izeta Ikanović se zahvalila štičenicima Doma penzionera Tuzla na dolasku. U organizaciji su sudjelovali: Amela Pašalić, Mirna Torbarac i Ivana Milosavljević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,