Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirni protest za Davida, Dženana i Danijelu u Tuzli: Djeca su nam žrtve režima, to ne smijemo više dozvoliti

Preuzmite sliku

Kako bi pokazali da su uz Davora Dragičevića, Muriza Memića i Spaseniju Aranđelović koji su najmilije izgubili pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, grupa građana Tuzle okupila se na Trgu slobode.

Kako je poručeno sa skupa, sudbine Danijele, Davora i Dženana se više nikada i nikome ne smiju ponoviti, kao i da odgovorni konačno moraju biti izvedeni pred lice pravde.

Na današnjem skupu u Tuzli nalazila se i Mevlida Omerović koja je za Tuzlanski.ba rekla da žrtve režima u Bosni i Hercegovini više ne smiju postojati.

“Djeca su nam žrtve režima, to ne smijemo više dozvoliti. Zaista su strašne sudbine koje su zadesile ove tri porodice. Poražavajuće je da danas moramo izlaziti na ulice, skupa s roditeljima Danijele, Dženana i Davida i tražiti pravu da ovakav način”, rekla nam je Omerović.

Bh. javnost upoznata je s detaljima vezanim za smrtne slučajeve Davida i Dženana, ali baš i ne kada je riječ o Danijeli Aranđelović, a koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći 2002. godine.

Njena Spasenija tvrdi da nije u pitanju saobraćajna nesreća, te da se prava istina krije od nje, ali i od javnosti.

Dok su iz Tužilaštva TK navodili da u ovom predmetu nema elemenata krivičnog djela, Danijelina majka tvrdi da je njena kćerka preminula pod čudnim okolnostima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje