Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miloš Trišić: Svi treba da dođu u Tuzlu i vide u kakvoj mi harmoniji i ljepoti živimo

Preuzmite sliku

Na Trgu slobode je danas, u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”, uprličeno obilježavanje pravoslavnog Božića.

Događaj su tradicionalno organizovali Udruženje mladih “Obnova“, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Turističkom zajednicom Grada Tuzle.

Uz kolače i kuhano vino, koje su pripremili članovi Udruženja, radost Božića u duhu zajedništva su podijelili građani različitih vjeroispovjesti.

“Sam čin Božića jeste da dijelimo mir i radost među svim ljudima. Drago mi je da smo danas radost Božića bili u prilici da podijelimo zajedno sa našim sugrađanima na Trgu slobode” – kazala je Milka Jovičić iz Udruženja mladih “Obnova”.

Miloš Trišić, sveštenik u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli je ponosno istakao činjenicu kako se veliki pravoslavni praznik u Tuzli tradicionalno obilježava na ovakav način zajedno za komšijama i prijateljima drugih drugih vjeroispovijest.

“Svi treba da vide kako mi u Tuzli u ljepoti i harmoniji živimo” – kazao je Trišić.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić povodom Pravoslavnog Božića uputio je vjernicima najiskrenije čestitke.

“Ono što je najznačajnije kako za Grad Tuzlu tako i za Bosnu i Hercegovinu jeste zajednički život, razumijevanje, tolerancija. Samo na takav način možemo da gradimo još bolju budućnost.

Proslavu Božića u centru grada uljepšali su članovi Kulturno Umjetničkog Društva “Bosna” koji su izveli zanimljiv splet igara.

U večernjim satima na Trgu slobode će nastupiti Tamburaški sastav “Komšije“. (Video: RTV 7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,