Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Medžlis Islamske zajednice Tuzla pripremio bogat program za Ramazan

Preuzmite sliku

Medžlis Islamske zajednice Tuzla u saradnji sa svojim službama, svim džematima i imamima pripremio je lijep i sadržajan program u toku mjeseca Ramazana koji počinje u srijedu nakon akšam namaza.

Glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović uputio je ramazansku poruku u kojoj je pozvao vjernike da uče dove za sebe, svoje najbliže, komšiju, prijatelje i sve sugrađane.

– Imat ćemo jako puno zajedničkih iftara, posjeta našim džematlijama, pomoći onima u potrebi, ali i iskazivanje počasti onima koji su zaslužni. Posebno bih izdvojio rad i aktivnost učenika Behram-begove mederese i studenata Fakulteta islamskih nauka kao i studenata drugih fakulteta koji će biti u našim džematima. Bićemo na terenu sa našim džematlijkama, posebno sa džematlijkama koje više zbog bolesti ne mogu dolaziti u džamije obiće ih naše koordinatorice u džematima – naveo je hafiz Ahmed ef. Huskanović.

Ramazanske novine u tiražu od 5.000 primjeraka bit će dijeljene u 47 tuzlanskih džemata, a proučit će se i tri hafiske mukabele.

– Otvaraju nam se vrata blagodati. Posebno bih uputio poruku da puno dovimo, puno učimo molbe dragom Allahu dž.š., svakako za sebe, ali i za najbliže u našim porodicama, komšijama, prijateljima, za sve naše sugrađane. Skoro sam bio u obilasku jedne naše nene, džematlijke zaslužne, i ona kaže: “Drago dijete, prvo svima ostalima, pa onda i sebi”. Ja sam se zamislio i zaključio koliko naše starije žene, naše džematlijke, nesebične u podjeli pažnje da prvo mole svima ostalima, a onda kroz to i za sebe – rekao je hafiz Huskanović.

U toku mjeseca Ramazana top će označavati vrijeme iftara, a obilazit će se Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Dom penzionera i druge ustanove. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje