Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Malikić: Izdvojena značajna sredstva za novogodišnje uređenje Tuzle, slušamo sugestije građana

Preuzmite sliku

Nakon postavljenih dekora u Centralnom gradskom parku, u prazničom ruhu zasjao je i Trg slobode, Soni trg, a postavljena je jelka i kod zgrade Kino “Centar”.

“Trenutno vršimo aktivnosti ukrašavanja grada, te se nadamo da ćemo ukoliko nam vremenske prilike dozvole do kraja ove sedmice to i okončati. Kada je u pitanju Trg slobode, na ovoj lokaciji postavili smo ukrasni bor visine 12 metara, također postavljena je i sniježna kugla koja je jako atraktivno mjesto na kojem se fotografišu naši sugrađani, kao i gosti koji posjete Tuzlu. Također, novitet je i nova fontana”, riječi su Nedžada Malikića, direktora JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Kako Malikić ističe, na Trgu je postavljeno 20 kućica namijenjenih za poduzetnike i obrtnike koji će ovogodišnju manifestaciju ‘Zima u Tuzli’ dodatno obogatiti.

Malikić dodaje i kako su u saradnji sa gradom Tuzla i službom za komunalne poslove, ove godine izdvojili oko sto hiljada maraka, a koje su utrošene i na ukrašavanje Gradskog parka u kojem sada građani mogu vidjeti figuru medvjeda, te svjetleći zimski vozić. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje