Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Let's do it upozorava na deponiju u okrugu UKC-a Tuzla (FOTO)

ukc-tuzla-dep
Preuzmite sliku

Protekle subote organizacijska grupa Let's do it tima Tuzla entuzijastično, motivisano, odlučno i spremno uputila se na Ilinčicu s ciljem mapiranja ilegalnih deponija na pomenutoj lokaciji.

ukc-tuzla-depProšle godine u sklopu Let's do it projekta, volonteri i građani na dan akcije posjetili su Ilinčicu i odradili sjajan posao na jednoj lokaciji. Ove godine želimo da idemo više i bolje, proširit ćemo svoju mapu i pokušati očistiti veći dio Ilinčice. „ istakao je Amar Kavgić, koordinator Let's do it tima Tuzla.

Ovo su početni konkretni koracii koje tim ovih mladih ljudi sprovodi na području općine Tuzla.

Već od februara ove godine oni konkretno rade na ostvarivanju suradnje sa javnim i privrednim subjektima, a rezultati njihovog rada govore da su kvalitetan, složan i jako uporan tim.

Alarmantno upozoravaju na deponiju u okrugu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i veliki broj deponija u krugu Ilinčice.

Nakon prvih konkretnih aktivnosti i mapiranja grada uslijedit će i prezentacije ovog projekta u osnovim i srednjim školama ali i na svim fakultetima u našem gradu.

Ovom prilikom ovaj tim poziva sve mlade ljude da im se priključe. Poziv je takođe otvoren za sve vladine i nevladine organizacijane kao i za sve ostale javne i privredne subjekte koji na bilo koji način mogu pomoć mladim entuzijastima u cilju uljepšavanja naše okoline.{igallery id=”4525” cid=”260” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”15”}

Za sva pitanja, komentare i pohvale ovaj tim je otvoren 24h na dan! Kontaktirati ih možete putem e – maila tuzla@letsdoit.ba a više informacija možete dobiti i putem telefona 061/861/236.

Promijeni naviku, sačuvaj okolinu!

Kemal Nedžibović – PR Let's do it

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: