Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Letove Lumiwingsom moguće rezervisati samo do kraja marta, zašto od aprila nema letova?

Preuzmite sliku

Je li upitna saradnja sa Lumiwingsom? Let moguće rezervisati samo do kraja marta

Vijest o saradnji tuzlanskog aerodroma sa grčkom avio kompanijom Lumiwings dočekana je pozitivno na području Tuzlanskog kantona. Osim destinacija u Njemačku, Švedsku, Dansku i Nizozemsku, optimistično je najavljivana i linija za Tursku.

No, dok čekaju da se uspostavi let za Istanbul, putnici su zabrinuti zbog nemogućnosti rezervacije bilo kakvog leta Lumiwingsom od aprila 2024.godine.

“Kada uđete na stranicu, možete vidjeti da je let moguće rezervisati samo do kraja marta, u aprilu već nema ništa.”, riječi su našeg čitatelja koji nam je i javio ovu informaciju.

Redakcija Tuzlanski.ba kontaktirala je ovim povodom direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževada Halilčevića. Na naše pitanje zašto nema letova u aprilu, Halilčević kaže:

“Trenutno je prikazan zimski red letenja i on traje do 31. marta. U toku su pregovori za ljetni red letenja i mi se nadamo da će ubrzo sve biti dogovoreno i objavljeno.”

 • Ljetni red letenja bi trebao što prije biti objavljen s obzirom na to da putnici žele na vrijeme isplanirati godišnje odmore, a samim tim rezervisati i letove. U ovom slučaju kod mnogih se javila zabrinutost da saradnja sa Lumiwingsom nije prekinuta.

  “Nije prekinuta saradnja, pregovori za ljeto su u toku i nadamo se da će ubrzo sve biti dogovoreno”, ističe direktor aerodroma.

  Pitali smo i da li avio kompanija Lumiwings postavlja određene uslove prije uspostavljanja novih letova te da li su zadovoljni dosadašnjom saradnjom.

  “Naravno da svaka aviokompanija traži garanciju. Mi smo morali uvesti neke restrikcije u letovima za januar i februar jer su ovi mjeseci uglavnom prazni, i to se svake godine radi”, objašnjava direktor ali kaže da su zadovoljni letovima i brojem putnika u decembru te da bi se u proljeće i u ljeto broj trebao povećati.

 • U međuvremenu, na oficijelnoj Facebook stranici Lumiwingsa se ne nazire prekid saradnje. Lumiwings je i prije dva dana podsjetio putnike na letove iz Tuzle, a 9. januara su napisali da je Tuzla “dragulj koji treba da bude otkriven” pozivajući sve zainteresirane da posjete naš grad.

  Podsjećamo, Međunarodni aerodrom Tuzla je u 2023. godini zabilježio 580.000 prevezenih putnika, a saradnja sa Lumiwingsom bi taj broj trebala povećati u narednom periodu. Naravno, sve kada se uspostavi i ljetni red letenja koji se željno iščekuje. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje