Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kreću na najljepši put: Prva grupa hadžija iz Tuzle ispraćena u Medinu

Preuzmite sliku

Ispraćaj prve grupe hadžija s područja Muftiluka tuzlanskog upriličen je večeras u džamiji “Kralj Abdullah” u Tuzli.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je hadžijama poželio hairli put.

– Naše hadžije danas kreću na najbolji i najljepši put. Njihov nijet je veliki i izvire iz dubine njihovih duša. Hvala dragom Bogu stotine hadžija iz džemata Muftiluka tuzlanskog danas i sutra ispraćamo na hadž. Čast nam je što to činimo zajedno s njihovim porodicama, moleći Allaha, dželle šanuhu, da im olakša obrede, primi njihov hadž i da se, ako Bog da, u zdravlju i sigurnosti vrate svojim porodicama. Najvažnije je da naše hadžije uspiju na ovom putu do velikog cilja, da osjete zadovoljstvo prema kojem čeznu te da njihov primjer bude lijep nauk i pouka ostalima – kazao je muftija Fazlović, istakavši da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i ove godine na visokom nivou organizirala odlazak na hadž.

Nakon proučene ikrar-dove prva grupa hadžija uputila se prema džamiji “Kralj Fahd” u Sarajevu, a zatim do Međunarodnog aerodroma Sarajevo odakle će poslije ponoći otputovati za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

Ispraćaj druge grupe hadžija s područja Muftiluka tuzlanskog planiran je za srijedu, 14. juna u 9:30 sati iz džamije “Kralj Abdullah”.

Ove godine s područja Muftiluka tuzlanskog na hadž odlazi 330 hadžija. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,