Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kongres Ljekarske komore FBiH na temu ‘Medicinsko pravo’ od 11. do 13. novembra u Tuzli

Preuzmite sliku

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli od 11. do 13. novembra održavat će se II Kongres Ljekarske komore Federacije Bosne i Hercegovine s međunarodnim učestvovanjem na temu “Medicinsko pravo”, a bit će otvoren za sve zainteresovane ljekare i pravnike u BiH i regiji.  

Kako su najavili iz Komore, Kongres će biti održan pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva i Univerziteta u Tuzli te Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Značaj Kongresa prepoznali su i podržali i Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona te Ministarstvo zdravstva TK.

  • U rad na organizaciji Kongresa aktivno su uključeni i uposlenici Federalnog ministarstva zdravstva, koji su temu, ali i sam cilj Kongresa ocijenili izuzetno značajnom za nastavak reforme zdravstvenog sistema u Federaciji BiH, ali i približavanje evropskim integracijama, navode iz Komore.

    Svoje učestvovanje već su potvrdili stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Kosova, ali i iz brojnih vladinih institucija u FBiH, javnih ustanova, ali i nevladinih organizacija u BiH, udruženja pacijenata i drugih, a veliko zanimanje o temi Medicinskog prava vlada i među nositeljima pravosudnih institucija u BiH.

    Svečano otvaranje Kongresa zakazano je za petak, 11. novembra,  u 13.30 sati u amfiteatru 1 na Medicinskom fakultetu u Tuzli, a izjave za medije planirane su u 13 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,