Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klub vijećnika SDA Tuzla: Građani trebaju znati gdje se troši njihov novac

Preuzmite sliku

Na sjednici Kolegija Gradskog vijeća Tuzla koja je održana 23. juna ove godine nije izglasan prijedlog Kluba vijećnika SDA Tuzla da se na narednoj sjednici GV Tuzla u dnevni red uvrsti Izvještaj o utrošku sredstava Gradskog štaba Civilne zaštite Tuzla za period proglašenja pandemije korona virusa (17.3.2020.-1.6.2020).

Suzdržani su bili članovi SDP-a, Tuzlanske alternative i vijećnik koji zastupa nacionalne manjine tako da je u omjeru 6:3 (SDA, HDZ i BOSS) ova Inicijativa odbijena.

Podsjećamo, u javnosti se pojavila informacija da je Gradska uprava izvršila nabavku kompjuterske opreme u vrijeme pandemije koronavirusa u iznosu od 71.790 KM za 27 laptopa članovima Gradskog štaba Civilne zaštite.

Klub vijećnika SDA pita koja je svrsishodnost nabavljenih sredstava i smatramo da građani Tuzle zaslužuju da znaju gdje se to troši njihov novac.

Pitamo se, u vremenu krize prouzrokovane pandemijom Korona virusa (Covid-19), kada imamo veliki pad u prihodovnoj strani budžeta, kada su mnogi građani Tuzle ostali bez posla, kada građani u jeku najvećeg vala korona virusa nisu dobili adekvatnu zaštitu (maske, rukavice, dezifikciona sredstva), da li je toliko bilo nepohodno nabaviti tih 27 laptopa, kako će to pomoći građanima, koji su efekti?

Iz navedenih razloga veoma je bitno da Gradski štab civilne zaštite Tuzla podnese informaciju Gradskom vijeću Tuzla o utrošku sredstava poreznih obveznika, jer građani Tuzle zaslužuju da znaju gdje se troši njihov novac, navodi se u saopćenju Kluba vijećnika SDA Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje