Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kao nekada: Tušanj obasjan svjetlima reflektora (FOTO)

Preuzmite sliku

U procesu dobijanja licence za Premijer ligu, jučer su stadion Tušanj obišli članovi Komisije za stadione N/FS BiH na čelu sa direktorom Nihadom Hodžićem.

Jedan od uslova da FK Sloboda dobije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH su i ispunjeni neophodni uslovi na stadionu prema pravilniku Nogometnog saveza BiH. Kako nezvanično saznajemo članovi Komisije za stadione bili su prilično zadovoljni onim što su mogli vidjeti na licu mjesta, veliki broj uslova uglavnom neće biti problem ispuniti.

 • tusanj-reflektori
 • Međutim prema Pravilniku o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, stadion na kojem će se igrati utakmice PL mora imati semafor za objavljivanje rezultata, vremena i mogućnost obavještavanja gledaoca putem putujućeg teksta. Semafor koji bi zadovoljio potrebne kriterije košta oko 4.000 KM, rok za postavljanje semafora je 20. juni.

  Sinoć je također urađena i proba reflektora, čija svjetla dugo vremena nisu obasjala travnjak na Tušnju.

  Mnogi su se pitali jesu li uopšte u funkciji reflektori na stadionu, prema pisanju naših čitatelja probu su uspješno prošla dva reflektora koja se nalaze uz zapadnu tribinu.

  Ovaj grad živi za velike utakmice, a “bilo bi super, bilo bi sjajno, beskrajno” kada bi se neke od njih u Premijer ligi odigrale kao nekada pod svjetlima reflektora. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,