Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

JKP Komunalac Tuzla: Zimska služba spremna za padavine

Preuzmite sliku

15. novembra zvanično je počela zimska sezona održavanja puteva u JKP Komunalac Tuzla, a prije samog početka u ovom preduzeću su nabavili posipni materijal, a pripremljena su i vozila i radne mašine čišćenje snijega.

S obzirom da su meteorolozi ovih dana najavili minuse i snijeg, u  Komunalcu  su kazali da je zimska služba spremna za veće snježne padavine. Prilikom snježnih padavina prvo se čiste prioriteti a to su sjeverna, južna saobraćajnica, prilazi bolnicama i školama, te transferzale, drugi visinske zone, a treći velika gradska naselja. U JKP Komunalac Tuzla još jednom su apelovali na građane da očiste snijeg ispred njihovih stambenih i poslovnih objekata, što je i njihova zakonska obaveza.

“Prije početka zimske sezone, obavljene su sve pripreme, na vrijeme smo nabavili posipni materijal i pripremili radne mašine koje trenutno imamo. Krenuli smo sa zimskim režimom rada, pratimo vremensku prognozu i ponašamo se u skladu sa tim. U slučaju obimnijih padavina, proglasit će se stanje vremenske nepogode kada se sva mehanizacija i drugih preduzeća stavlja u pogon. Ipak, očekujemo i nadamo se da neće biti većih snježnih padavina”, naveo je direktor JKP Komunalac Tuzla, Admir Bećirović. (RTV7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje