Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Je li Otto Krake najzabavnija metoda učenja njemačkog u Tuzli?

Preuzmite sliku

Popularno

Ništa nije složenije od učenja jezika. Ipak sva djeca sa lakoćom nauče svoj materinski jezik. Razlog je što je dječji mozak programiran za učenje jezika sve do 10. godine. U tom se razdoblju u neurološkim putevima stvaraju dragocjene veze koje se sve teže formiraju nakon desete godine.

Zato dajte svom djetetu priliku da nauči što više stranih jezika jer će to znatno povećati kapacitet njegovog mozga te mu podariti doživotno poznavanje dodatnih jezika, a sve to na sustavan i zabavan način. Saznajte kako?

Svako dijete ima svoju priču

Ove jeseni Tuzla dobiva novo mjesto za svu djecu i mlade na kojeg možete računati da vas neće iznevjeriti. Mladi ljudi, koji stoje iza Vokabula – centra za njemački jezik, donose dašak inovacije moderne nastave u prelijepu Tuzlu!

 • Više o Otto Krake metodi rekla nam je njegova kreatorica Ivana Vukadin, vlasnica Vokabula-centra:

  “Za naš tim Otto Krake je program koji živimo i radimo srcem, to je projekt na kojem sami postavljamo izazove, testiramo kreativnost i spajamo je sa najmodernijim tehnikama u podučavanju kako bismo kreirali jedinstven doživljaj za svu djecu. Otto Krake u fokus ne stavlja finansijski rezultat već je usmjeren na puno važniji doprinos intelektualnom razvoju djeteta i utaživanje njegove prirodne znatiželje. Svaki projekt koji predstavimo javnosti doprinosi već izgrađenom ugledu našeg centra i opravdava status sinonima za njemački jezik u Bosni i Hercegovini. Naš cilj je uvijek bio da damo sve od sebe, da stavimo polaznika na prvo mjesto i da učinkovitu kreativnost stavimo u službu rezultata.”

  Šta je Otto Krake metoda i kako funkcioniše? Kako se uči?

  Učenje njemačkog za djecu dobilo je novo značenje otkako postoji Otto Krake metoda – ne samo da se temelji na učenju kroz igru i interaktivnom pristupu, već omogućava učenje i najmlađima, čak od 3 godine pri čemu se temelji na interaktivnom pristupu i učenju kroz igru.

  Djeca već od najranije dobi uče oponašajući druge, ponavljajući riječi, rečenice i to rade intuitivno, ponajprije jer im je zabavno, te su djeca po prirodi znatiželjna i žele svaki put isprobati nešto novo. Ovo je prirodan način učenja jezika. Otto Krake metoda učenja njemačkog oponaša ovaj prirodni proces usvajanja jezika; ponavljano slušanje i pozitivne povratne informacije u sigurnom odgojnom okruženju.

  Saznajte sve o Otto Krake metodi na službenoj web stranici.

  Više od njemačkog, vrijednosti za cijeli život

  Iza svake lekcije u Otto Krakeu nalazi se dublja lekcija. Pored usvajanja njemačkog jezika djeca od najranije dobi uče da rješavaju probleme, kritički razmišljaju te stječu povjerenje kroz društvenu interakciju.

  Svako dijete ima svoju priču. Njihova mašta je snažna, a naš zadatak je da im pružimo nezaboravne trenutke i pomognemo usvojiti prave vrijednosti.

 • Koje su prednosti Otto Krake u odnosu na ostale programe učenja stranih jezika?

  – Radi se u malim grupama od 5 do maksimalno 10 djece
  – Otto Krake učitelji su diplomirani profesori njemačkog jezika posebno kvalificirani za rad s djecom
  – Svake godine Otto Krake program se dodatno unapređuje i dodaju nove priče
  – Nakon svake cjeline roditelji dobivaju izvještaj o uspjehu djeteta
  – Za razliku od državnih škola, učenje je isključivo na njemačkom
  – Djeca jednostavno, brzo i lako usvajaju njemački jezik po istim principima po kojima su usvojili i svoj maternji jezik

  Kako tačno Otto Krake program funkcioniše?

  Otto Krake metoda dostupna je za svu djecu od 3 do 16 godina, podijeljene u 3 dobne grupe: predškolsku djecu od 3-6 godina, djecu od 7-10 godina i tinejdžere (Teen Deutsch program) od 11-16 godina.

  Nastava se održava 2 puta sedmično i traje 10 mjeseci (78 nastavnih časova). Jedan susret traje od 45 minuta (predškolska dob) do 60 minuta (djeca i tinejdžeri). Cijeli susret konverzacija se odvija isključivo na njemačkom jeziku, jer želimo da stvorimo okruženje u kojem se najbolje uči strani jezik, a to je boravak u zemlji u kojoj se govori isključivo jezik koji učimo. Učimo kroz igru, pjesmu i poticanje svih osjetila.

  Ukoliko i dalje dvoumite je li Otto Krake metoda prikladna za Vaše dijete ili se bojite da je Vaše dijete još uvijek premalo, nemojte! Prijavite se na besplatan ogledni čas i uvjerite se sami! Prijava traje kraće od 30 sekundi: https://ottokrake.ba/besplatan-ogledni-sat/.

  A ako ni to nije dovoljno, način rada možete provjeriti na facebook stranici, a sve ostale informacije možete naći na službenoj stranici.

  Od malih nogu… prvih osmijeha… malih koraka… prvih riječi…

  njihov uspjeh je naša životna radost!

  I svatko od njih ima svoj put.

  Učenje njemačkog jezika kroz igru uz Otto Krake olakšava početak svakog puta.

  Otto Krake

  Više od njemačkog. Vrijednosti za cijeli život.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje