Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čitatelji pišu: Klupe i pješačke staze od pola miliona maraka?

gradski-park-tuzla
Preuzmite sliku

Izuzetno nam je drago zbog činjenice da samo dva mjeseca od nastanka web portala tuzlanski.ba, na naš mail stiže mnogo vaših poruka, priča, pisama, članaka, osvrta ali naravno i fotografija. Sve umjerene pohvale i reakcje, konstruktivne kritike ali i dobre fotografije naći će put do objave na našem portalu ili Facebook fan stranici. Jednu od takvih prenosimo u cijelosti:

\"gradski-park-tuzla\"\”Poštovani načelniče, pretražujući novosti na internet portalima uz jutarnju kahvu nabasao sam na članak o obnovi Centralnog gradskog parka u našoj Tuzli. Lijepa vijest. Inače volim i hvalim uvijek našu Tuzlu. Hvalim i činjenicu da je naša Tuzla, poslije Sarajeva naravno, najljepša turistička destinacija u Bosni i Hercegovini. To je Vaša zasluga, bez sumnje.

Mnogi kritikuju Vaš rad zbog jezera, zbog toga što \'\'ne pravite\'\’ radna mjesta, propasti Sportskog društva Sloboda i prekomjernog broja fontana. Prva dva navoda ne dijelim sa svojim sugrađanima, dok druga dva podržavam. Uostalom, ljudi zaboravljaju da odavno više nemamo restrikciju vode, da nije više posao države da pravi fabrike, nego da daje podsticaj i olakšice poduzetnicima i da je kompleks slanih jezera u centru grada nešto zbog čega Tuzli mnogi gradovi zavide.

Prije nego što se vratim na članak, da napišem još nešto. Nisam slučajno napisao ovu uvertiru, nego sam to uradio kako se ne bi stekao dojam da sam jedan od onih koji mrze vlast zbog toga \'\’što je vlast loša, a narod dobar\'\’. Ova fraza je vremenom, u sličnim oblicima, postala kliše. Pa ne prolaze ti građani, kada bivaju izabrani na izborima, kroz neki transformator koji od poštenog čovjeka napravi zloću. Narod i vlast je jedno te isto, samo što vlast ima mogućnost da ispolji ljudskost u punom kapacitetu.

Eh, članak. Čitam tako članak, gledam slike i odjednom šamarčina. Pola miliona marona Tehnogradu za nekoliko staza i klupa. Meni je ovo senzacija. Nisam od građevinske struke, ali kako ja znam za taj novac se može napraviti 6-7 kvalitetnih kuća. Osim ako ekipa Manchester Citya na čelu sa udarnikom Ballotelijem neće doći da radi za Tehnograd, to mi se čini malo preskupim. Možda će na tim pješačkim stazama doći zvijezde iz Hollywooda da stave otisak svojih ruku i možda te klupe pravi jedan od Stradivarievih potomaka, pa kada neko sjedne na tu klupu, ona proizvodi zvuk. Ostaje nam svima da čekamo i da vidimo. Barem će drugoligaške ekipe, ako i kada pobjede Slobodu na najljepšem stadionu druge lige, moći da se prošetaju najskupljim pješačkim stazama i da sjednu na najskuplje klupe u Evropi.

Pitanje: Da li tuzlacima stvarno treba investicija od pola miliona maraka za adaptaciju parka?\”

Povezana vijest: FOTO: Centralni gradski park će izgledati potpuno drugačije

{igallery id=\”2595\” cid=\”40\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”20\”}

Adnan Hamzić, student Pravnog fakulteta / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: