Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čitatelji šalju: Crni dim iz TE Tuzla svakodnevno nam ugrožava zdravlje! (VIDEO)

termoelektrana-diim
Preuzmite sliku

Čitatelj našeg portala, poslao nam je video snimak crnog dima i prašine koji ugrožavaju zdravlje građana koji žive u blizini Termoelektrane Tuzla:

termoelektrana-diim

– Iz Termoelektrane Tuzla, danima se ispušta crni dim a ogromne količine prašine svakodnevno nam ugrožavaju zdravlje i život. Građani Šićkog Broda nemaju se više kome obratiti za pomoć. Obratili smo se nekoliko puta Općini i svim nadležnim institucijama, ovaj put smo riješili da se obratimo i vama u nadi da nas makar podržite i objavite ovaj snimak trovanja svih nas koji živimo u bliznini termoelektrane. Navodi čitatelj koji nam je poslao snimak, te dodaje: 

– Žalosno je što smatramo da Općina godinama dobija novac od Elektroprivrede za ekološku ugroženost, a oni koji su najugroženiji “ne vide” ništa od tog novca. Vi ste jedini portal koji brine o građanima Tuzle i sve činite da nam pomognete pa bih Vas molili da i ovo objavite u nadi da će neko vidjeti kako žive gradjani Šićkog Broda – ne samo oni u stambenim zgradama nego i ovi u privatnim kućama. Šaljem Vam link od videa koji je snimljen prije svega pola sata (18:00h) u nadi da ćete ga objaviti” Između ostalog navodi naš ogorčeni čitatelj iz naselja Šićki Brod. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: