Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Imamović: Žao mi je što se Bijedić nije kandidirao da vidi šta građani misle o njemu

Preuzmite sliku

Novi/stari gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je za N1 kako je duboko vjerovao da građani znaju šta su on i njegov tim uradili za sve ove godine te da im je stalo da li će se nastaviti kontinuitet razvoja Tuzle ili da se dovedu u opasnost da to stane.

“Meni je jako bilo važno da pobijedim u svim mjesnim zajednicama. Dosta je bilo kritika da zanemarujem prigradske mjesne zajednice, a vidite rezultat. Trudim se da ih ne zanemarujem. Građani svih nacionalnosti su za mene glasali i meni je bitan taj kvalitet moje pobjede – građani svih mjesenih zajednica i svih nacionalnosti. Stalo mi je da čuvam multikulturalno biće Tuzle i BiH”, rekao je Imamović.

Kada je riječ o Gradskom vijeću kazao je da će vlast činiti mnogo stranaka. Istakao je kako je SDP pobjednička stranka po broju glasova, te ne vjeruje da će biti ikakvih problema u formiranju većine jer je dosta tu srodnih stranaka.

“Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik, on se nalazi oko programa. Navikao sam program i budžet usklađivati i s opozicijom, ako je neka ideja dobra prihvatam taj amandman”, kazao je.

Govoreći o promjenu Statuta rekao je kako su potrebne 2/3 glasova te da je teško postići konsenzus.

“Spor se tiče različitog viđenja rada mjesnih zajednica. Ovisi sve od novog saziva vijeća”, kazao je Imamović.

U Tuzuli je bila 40 posto izlaznost, najmanja u Tuzlanskom kantonu. Imamović je rekao kako vjeruje da je razlog taj što su pomjereni izbori.

“Mislim da je izlaznost veća de facto jer po popisu iz 2013. godine u Tuzli živi 111.000, a isto toliko je birača, gdje su onda djeca?. Kako može biti isti broj stanovnika i birača? Očigledno je veliki broj ljudi koji ovdje imaju Cips, a žive po različitim kontinentima i nisu popisani”, kazao je.

Komentirajući izjave Envera Bijedića, bivšeg stranačkog kolege, da je Imamović obećao “viseće vozove”, rekao je kratko: “Laže”.

“On ima taj običaj. Morao sam ga tužiti jednom, sad ću ga za te viseće vozove tužiti”, dodao je.

Kazao je kako misli da je SDa koštalo to što je Enver Bijedić njihov šef.

“Jako mi je žao što se on nije kandidirao pa da vidi šta građani misle o njemu, razlika bi bila daleko veća”, istakao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje