Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Imamović: Tuzla je pokazala da može biti i zimska turistička destinacija

Preuzmite sliku

U Gradskoj upravi Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj su predstavljene informacije u vezi sa organizacijom javnog dočeka Nove godine na Trgu slobode.

Gradonačelnik Tuzle Jasimin Imamović ovom prilikom zahvalio se službama i preduzećima koje su bile uključene u organizaciju događaja, ocjenivši da je riječ o najbolje organizovanom dočeku Nove godine do sada.

Smještajni kapaciteti bili su popunjeni preko 95 posto. Imamović se zahvalio i građanima na toleranciji i uzornom ponašanju a novinarima na medijskoj podršci. Sve dežurne službe imale su ustaljen broj inetervenicja dok na javnom dočeku niti jednu, rečeno je ovom prilikom.

‘Građani Tuzle su pokazali moć svoje tolerancije i hvala im na tome. Znamo da je Tuzla ljetna turistička destinacija. Međutim, javni doček Nove godine koji je bio besprijekorno organizovan pokazao nam je da možemo biti i zimska turistička destinacija’ – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Dr. Lejla Kuluglija Memišević, specijalistica urgentne medicine i načelnica Službe hitne medicinske pomoći Tuzla na današnjoj press konferenciji je istakla kako ekipe Hitne pomoći nisu zabilježile niti jednu intervenciju za vrijeme dočeka Nove godine na Trgu slobode.

Komandir Policijske stanice Centar Tuzla, Fuad Jašarević također je potvrdio da je doček Nove godine na Trgu slobodu u Tuzli protekao mirno i dostojanstveno.

‘Prema našim procjenama imali smo više od 10.000 okupljenih građana i hvala svima na visokoj svijesti’ – kazao je Jašarević.

Direktor Turističke zajednice grada Tuzla Edin Jahić također je istako zadovoljstvo organizacijom javnog dočeka Nove godine i kazao kako se ide u pravcu da Tuzla postane i centar zimskog turizma.

Podsjetimo građane okupljene u najluđoj noći na Trgu slobode, zabavljali su članovi lokalne grupe Divan, srbijanske Van Gog i pjevač Al Dino. Ponoć je dočekana spektakularnim vatrometom i čestitkama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje